Canovelles col·labora amb el Banc Farmacèutic per garantir l’accés als medicaments de veïns amb pocs recursos

L’Ajuntament aportarà 3.500 euros cada any. De gener a setembre, 46 veïns del poble s’han beneficiat de l’accés a medicació a partir d’aquesta entitat

L’Ajuntament de Canovelles i el Banc Farmacèutic han segellat aquest dimarts un acord de col·laboració a través del qual el consistori aportarà cada any 3.500 euros a l’entitat per ajudar-la a tirar endavant les accions de suport a persones que tenen malalties cròniques i que necessiten una medicació concreta però que no hi poden accedir per motius econòmics. Les dues institucions han presentat l’acord aquest dimarts a la seu dels Servei Socials de l’Ajuntament.

El Banc Farmacèutic coordina la seva acció a través del tècnics de serveis socials de l’Institut Català de la Salut (ICS) al CAP del poble. Quan una persona expressa que no pot accedir a la medicació pel cost que aquesta té, Des de Serveis Socials valoren el cas i si compleix les condicions per poder-hi accedir. Si és així, se’l dona d’alta com a usuari del Banc Farmacèutic.

Això permet a l’usuari, anar a les farmàcies col·laborades que tenen més a prop de casa seva i demanar la medicació. A la farmàcia, confirmen que té dret a rebre els medicaments i els hi lliuren. L’usuari signa un rebut. A final de mes, la farmàcia factura tots els medicaments que ha lliurat al Banc Farmacèutic, que assumeix el cost d’aquests a partir de les aportacions que rep d’empreses privades -farmacèutiques i altres- i institucions col·laboradores.

Present a Canovelles des de 2017

L’any 2017, el Banc Farmacèutic va atendre al primer veí de Canovelles amb malaltia crònica. Des d’aleshores i fins al 31 de desembre de l’any passat, 245 persones se n’han beneficiat. Des de gener fins a 19 de setembre, ha tingut 46 usuaris a Canovelles.

Jordi Bosch, responsable de relacions institucions del Banc Farmacèutic, ha destacat que la col·laboració amb l’Ajuntament els permetrà “poder impactar en altres projectes com el suport a malalts aguts o persones sense targeta sanitària o fer accions per l’equitat menstrual”.

L’alcalde Emilio Cordero ha valorat que busquen que “cap persona es quedi sense medicaments” per la seva situació econòmica. “Hem detectat que hi ha famílies que no deixen de comprar aliments o pagar la hipoteca però no compren els medicaments prescrits”, diu.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't