Un canvi urbanístic aplana el camí per construir una nova església a Bellavista

El nou temple es farà al solar de 450 metres quadrats que el bisbat de Terrassa va adquirir l’any 2018 a tocar de la plaça Nova

El ple de l’Ajuntament de les Franqueses ha aprovat una modificació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) que incorpora l’ús religiós al sòl urbà. Això vol dir que, un cop aquesta modificació hagi superat el període d’al·legacions i s’hagi aprovat definitivament, quedaran regulats els usos religiosos dins del nucli urbà del municipi.

Fins ara, a excepció dels que es portaven a terme a les esglésies parroquials, aquests oficis estaven en una situació d’al·legalitat, i les congregacions que els portaven a terme no es registraven com a comunitats religioses sinó com a entitats culturals. A partir d’ara, aquest buit legal quedarà resolt.

La modificació la va portar al ple l’equip de govern a petició de la parròquia de Bellavista, que d’aquesta manera veu aplanat el camí per construir la seva nova església al solar de 450 metres quadrats que el bisbat de Terrassa va adquirir l’any 2018 a tocar de la plaça Nova. Amb la normativa vigent fins ara no s’hi podia construir cap temple.

Un cop feta aquesta modificació, el projecte pot tirar endavant. Amb tot, el rector de Bellavista, Pepe Baena, matisa que la nova església encara trigarà a ser realitat: “La modificació urbanística és un pas endavant, però el procés que comença a partir d’ara serà molt lent. Per fer una església cal seguir tota una sèrie de passos i disposar d’uns diners. Hem de fer una consulta en què els veïns puguin dir-hi la seva, i hem de demanar un permís d’obres. Per tant, és molt d’hora per dir quan començaran els treballs de construcció.”

A hores d’ara, la parròquia de Bellavista té la seva seu en un local del carrer Ponent. “Disposar d’una nova església ens permetrà, d’entrada, guanyar més espai. Això suposarà, per exemple, que ja no haurem d’anar a oficiar els enterraments al tanatori, que és on els fem ara perquè al local on fem les misses no hi cabem. Tampoc hi cabem a l’hora de fer un casament. A l’últim que vam oficiar van venir 250 persones, una xifra molt superior al nostre aforament. Vam haver d’anar a l’església dels Frares de Granollers.”

“La previsió de fer l’església a les Franqueses és a llarg termini. Tenim el terreny comprat i els plànols fets, però falten els recursos econòmics i, en la previsió de les futures construccions, ocupa el tercer lloc, després de les que també hi ha previstes al barri del Turó de Can Mates, a Sant Cugat, i a Can Llonch, a Sabadell. Són dos barris que han tingut un creixement important en els darrers anys”, afegeix el vicari general del bisbat de Terrassa, Fidel Catalán. També destaca que “a Bellavista hi ha una comunitat amb molta empenta, i el que fa la diòcesi és que els recursos vagin repartits. Des del bisbat es pot ajudar, però també ha d’aportar la seva part la parròquia”.

Catalán no ha detallat el cost de la construcció del nou temple de Bellavista, però diu que superarà el milió d’euros i que “anem fent pas a pas”. Part d’aquest cost es preveu cobrir amb la venda dels dos locals de què disposa a hores d’ara la parròquia de Bellavista.

LA PREGUNTA

Creu que seran positius els aranzels anunciats per Donald Trump?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't