El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental ha iniciat aquest dimarts a la tarda a la Roca la nova campanya Aquí no llencem res! Aquí ho reciclem tot! Consta de quatre jocs educatius per a infants que estan pensats per fomentar la recollida selectiva i el reciclatge de residus. Els alumnes de quart de l’escola Pilar Mestres, de la Roca, han estat els primers a estrenar els jocs.
L’activitat té dos punts informatius per poder arribar a més municipis. Arrenca aquest dimarts i s’allargarà fins al gener situant-se en espais concorreguts dels municipis que formen part del Consorci de Residus. Es farà cada setmana de dimarts a dissabte. Aquests primers dies, a més de la Roca, passarà per Parets, Montornès, Martorelles, Santa Maria de Palautordera i Mosqueroles, a Fogars de Montclús.
Els jocs s’estructuren en tres temàtiques: la separació del residus de forma correcta a través de dos jocs: un de punteria per relacionar el residu amb el color del contenidor on s’ha de llençar i un per relacionar diferents tipus de residus amb els contenidors on van a patir de diversos cubells de colors; els impropis amb una activitat on s’ha de trobar els residus incorrectes; i la prevenció dels residus, on amb unes canyes s’ha de pescar la millor opció per produir el mínim possible de residus.
Pere Rodríguez, president del Consorci de Residus i alcalde de Montmeló, destaca que cal donar a conèixer a la ciutadania la importància de reciclar correctament els residus. “Creiem que és molt important aquesta campanya pedagògica perquè la gent prengui consciència de la importància de reciclar bé els residus en un moment on els canvis normatius ens obligaran a adaptar els sistemes de recollida i separar de forma correcta”, ha dit.
Marta Pujol, alcaldessa de la Roca, s’ha mostrat satisfeta per acollir l’estrena de l’activitat. “A través de la canalla, podem arribar a les famílies. A banda de la qüestió ambiental, separar bé els residus també és important des del punt de vista econòmic“, ha recordat. “Un residu al contenidor de rebuig és més car de tractar i genera una despesa. Un residu al contenidor que li correspon, genera uns ingressos”, ha explicat Rodríguez.
{{ comment.text }}