El cuiner Fermí Puig, de Granollers, mor a 65 anys a causa d’una malaltia limfàtica

La vetlla pel xef es fa dissabte de 16.00 a 21.00 i la cerimònia de comiat diumenge a les 10.00 al tanatori de Granollers

El 9 Nou
20/07/2024
Granollers

El cuiner de Granollers Fermí Puig, de 65 anys, ha mort aquest divendres al vespre a la Clínica Sant Antoni de Barcelona. Segons fonts properes al xef , “acompanyat per la família fins l’últim moment, ha marxat després d’haver plantat cara d’una forma admirable i amb molta valentia als diversos problemes de salut sorgits des que li van diagnosticar una malaltia limfàtica”.

Les famílies Puig, Soler i Botey han volgut agraïr expressament la dedicació de tot el personal sanitari que ha atès aquests mesos Fermí Puig tant a l’Hospital Clínic de Barcelona com a la Clínica Sant Antoni.

Nascut a Granollers el 1959, Fermí Puig es va iniciar en el món de la cuina al restaurant que regentava Montse Guillén al carrer de Marià Cubí de Barcelona. Després de passar per diferents establiments de renom, com ara El Bulli, el cuiner vallesà va arribar a l’Hotel Majèstic de Barcelona, on va engegar el restaurant Drolma. El 2002 va ser guardonat amb una estrella Michelin. Paral·lelament va obrir i dirigir el restaurant Petit Comitè.

L'Ajuntament de Granollers se suma a la petició de la Creu de Sant Jordi per Fermí Puig
El cuiner Fermí Puig, al restaurant del carrer Balmes que duu el seu nom / foto: J. M. Llenas

L’any 2013 va obrir el restaurant Fermí Puig al número 175 del carrer Balmes de Barcelona. “Va ser un somni fet realitat”, declarava llavors el seu soci Alfred Romagosa, amb qui Puig va sumar esforços després d’haver treballat plegats al Drolma. Entre tots dos, van consolidar l’establiment com un dels restaurants de referència de la cuina catalana a la capital barcelonina. Situat al local que havien acollit els antics laboratoris Fornells Olo Crespo, l’establiment va ser remodelat al seu dia per l’arquitecte granollerí Josep Maria Botey.

A banda de com a cuiner, Puig també va ser un gran divulgador gastronòmic i va publicar diversos llibres parlant de la seva cuina. El 2009 va treure Cuinetes, un recull de les receptes que compartia al programa El món a RAC1. El 2011 en va publicar un segon volum, Més cuinetes. I el 2013 va escriure La pilota a l’olla, un recull de receptes de la secció homònima que feia a RAC1 i que comptava amb textos de personalitats com els periodistes Jordi Basté i Tatxo Benet, entre d’altres.

Recentment, havia anunciat la seva intenció de retirar-se i deixar el restaurant de Barcelona.

El juny passat tots els grups municipals de l’Ajuntament de Granollers van aprovar una moció de Junts en què es demana la concessió de la Creu de Sant Jordi per al xef granollerí Fermí Puig. El consistori se sumava així a la iniciativa privada d’una persona de Granollers que va dirigir una carta a la consellera de Cultura demanant aquesta distinció.

Comiat a Granollers

El comiat de Fermí Puig es farà al tanatori de Granollers aquest diumenge a les 10 del matí. La vetlla serà dissabte entre les 4 i les 9 del vespre.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't