Dani Juliá, director general de la Fundació Recursos Educatius per a la Infància en Risc (REIR), és el Vallesà de l’any 2022. Així ho han decidit els lectors d’EL 9 NOU i s’ha donat a conèixer aquest dimecres al vespre en una gala al centre cívic La Fàbrica, a Santa Eulàlia, que ha aplegat representants d’entitats socials, econòmiques i polítiques del Vallès Oriental. El premi s’ha pogut seguir en directe per EL9NOU.CAT. A les 10 de la nit, es pot veure per VOTV.
Juliá ha rebut el guardó de mans de Beth Codina, presidenta de Premsa d’Osona, l’empresa editora d’EL 9 NOU, que organitza aquest acte. En l’acte, també s’ha fet un reconeixement als altres dos finalistes: Laura Puigdueta, jugadora d’hoquei patins i veïna de Caldes; i Enriqueta Amadó, impulsora del ball de gitanes a Sant Celoni.
Julià és el director general de la Fundació Recursos Educatius per a la Infància en Risc (REIR), que l’any passat va celebrar el seu 15è aniversari. L’entitat va començar l’any 2007 amb un centre residencial d’acció educativa (CRAE) a Santa Agnès de Malanyanes, a la Roca.
Cinc anys després en va obrir un altre al mateix poble amb el nom de La Vinya. Actualment atén 22 infants i joves dels 2 als 20 anys que no poden viure amb les seves famílies per diferents motius. REIR treballa, a més, en diferents projectes a 29 municipis de la comarca.
Més premis
En el mateix acte, l’empresa APC Europe, de Granollers, ha rebut el premi Empresa Vallesana de 2022 que lliura Pimec. La fàbrica d’APC Europe és la capçalera i la més avançada del grup en l’àmbit mundial. Té un paper fonamental en la cadena de valor del sector alimentari en recollir la sang animal i produir proteïnes d’alt valor afegit. Ven els seus productes a quatre continents i uns 50 països.
Destaquen els seus projectes en millora de la microbiota, la reducció de la inflamació de les mucoses i millora de la salut intestinal. Destaca el projecte amb l’Hospital del Mar sobre l’impacte de les immunoglobulines en pacients amb Covid persistent.
I el premi Talent Jove 2022, que convoca el Consell Comarcal del Vallès Oriental, ha estat per Carla Gámez, d’Aiguafreda. Té 24 anys i és psicòloga especialista en trastorn del neurodesenvolupament i en atenció precoç dintre de l’espectre autista. Treballa com a psicòloga infantojuvenil a l’Associació TEA-Asperger Osona i ho combina amb la seva dedicació com a directora de lleure a l’Esplai Pica Pins, d’Aiguafreda.
Homenatge a Martí Boada
Un dels moments més emotius s’ha viscut en l’homenatge al naturalista Martí Boada, de Sant Celoni, en reconeixement a la seva trajectòria científica amb treballs al Montseny, a altres espais naturals de Catalunya i arreu del món.
Nascut a Sant Celoni fa 73 anys, és doctor en Ciències Ambientals, màster i llicenciat en Geografia per la UAB. És professor titular de la UAB, on també fa recerca a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i al Departament de Geografia. A més, és director del Grup de Recerca en Conservació, Biodiversitat i Canvi Global.
{{ comment.text }}