Dani Juliá, director general de la Fundació Recursos Educatius per a la Infància en Risc (REIR), és el Vallesà de l’any 2022. Així ho han decidit els lectors d’EL 9 NOU i s’ha donat a conèixer aquest dimecres al vespre en una gala al centre cívic La Fàbrica, a Santa Eulàlia, que ha aplegat representants d’entitats socials, econòmiques i polítiques del Vallès Oriental. El premi s’ha pogut seguir en directe per EL9NOU.CAT. A les 10 de la nit, es pot veure per VOTV.
Juliá ha rebut el guardó de mans de Beth Codina, presidenta de Premsa d’Osona, l’empresa editora d’EL 9 NOU, que organitza aquest acte. En l’acte, també s’ha fet un reconeixement als altres dos finalistes: Laura Puigdueta, jugadora d’hoquei patins i veïna de Caldes; i Enriqueta Amadó, impulsora del ball de gitanes a Sant Celoni.
Julià és el director general de la Fundació Recursos Educatius per a la Infància en Risc (REIR), que l’any passat va celebrar el seu 15è aniversari. L’entitat va començar l’any 2007 amb un centre residencial d’acció educativa (CRAE) a Santa Agnès de Malanyanes, a la Roca.
![](https://web.el9media.cat/images/2023/04/vallesa_dani-julia.jpg)
Cinc anys després en va obrir un altre al mateix poble amb el nom de La Vinya. Actualment atén 22 infants i joves dels 2 als 20 anys que no poden viure amb les seves famílies per diferents motius. REIR treballa, a més, en diferents projectes a 29 municipis de la comarca.
Més premis
![](https://web.el9media.cat/images/2023/04/vallesa_grup.jpg)
En el mateix acte, l’empresa APC Europe, de Granollers, ha rebut el premi Empresa Vallesana de 2022 que lliura Pimec. La fàbrica d’APC Europe és la capçalera i la més avançada del grup en l’àmbit mundial. Té un paper fonamental en la cadena de valor del sector alimentari en recollir la sang animal i produir proteïnes d’alt valor afegit. Ven els seus productes a quatre continents i uns 50 països.
Destaquen els seus projectes en millora de la microbiota, la reducció de la inflamació de les mucoses i millora de la salut intestinal. Destaca el projecte amb l’Hospital del Mar sobre l’impacte de les immunoglobulines en pacients amb Covid persistent.
![](https://web.el9media.cat/images/2023/04/vallesa_talent-jove.jpg)
![](https://web.el9media.cat/images/2023/04/Vallesa_primeres-files.jpg)
![](https://web.el9media.cat/images/2023/04/vallesa_presi.jpg)
![](https://web.el9media.cat/images/2023/04/vallesa_musics.jpg)
![](https://web.el9media.cat/images/2023/04/Vallesa_general.jpg)
![](https://web.el9media.cat/images/2023/04/Vallesa_finalista-2.jpg)
![](https://web.el9media.cat/images/2023/04/vallesa_finalista-1.jpg)
I el premi Talent Jove 2022, que convoca el Consell Comarcal del Vallès Oriental, ha estat per Carla Gámez, d’Aiguafreda. Té 24 anys i és psicòloga especialista en trastorn del neurodesenvolupament i en atenció precoç dintre de l’espectre autista. Treballa com a psicòloga infantojuvenil a l’Associació TEA-Asperger Osona i ho combina amb la seva dedicació com a directora de lleure a l’Esplai Pica Pins, d’Aiguafreda.
Homenatge a Martí Boada
![](https://web.el9media.cat/images/2023/04/vallesa_boada.jpg)
Un dels moments més emotius s’ha viscut en l’homenatge al naturalista Martí Boada, de Sant Celoni, en reconeixement a la seva trajectòria científica amb treballs al Montseny, a altres espais naturals de Catalunya i arreu del món.
Nascut a Sant Celoni fa 73 anys, és doctor en Ciències Ambientals, màster i llicenciat en Geografia per la UAB. És professor titular de la UAB, on també fa recerca a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i al Departament de Geografia. A més, és director del Grup de Recerca en Conservació, Biodiversitat i Canvi Global.
{{ comment.text }}