Una delegació formada per una vintena de funcionaris de l’Oficina Ambiental de la conca del riu Nakdopng, de Corea del Sud, ha visitat aquest dimarts la depuradora d’aigües residuals de Granollers i la bassa de Can Dunyó, a Lliçà d’Amunt.
El grup també ha visitar la planta del projecte BioVO que el CBT ha tirat endavant juntament amb el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental i que produeix biometà que s’injecta a la xarxa de gas natural a partir de biogàs produít en el tractament d’aigües reisuduals i dels residus orgànics.
Prèviament, els funcionaris que depenen del Ministeri de Medi Ambient del país asiàtic han passat per les instal·lacions del Consori Besòs Tordera, a Granollers, on s’hna interessat per la gestió que aquest ens fa en gestió de les aigües residuals i de les conques dels rius Besòs i la Tordera. El grup està format per professionals especialistes en la gestió de l’aigua, la conservació ambiental i el desenvolupament d’infraestructures.
“Des del Consorci treballem per millorar els nostres entorns fluvials, caracteritzats per trobar-se en un entorn altament industrialitzat i urbanitzat, i és gràcies a aquesta xarxa de sistemes de sanejament que hem aconseguit convertir rius altament contaminats en espais plens de natura on ha retornat fins i tot la llúdriga”, ha explicat als tècnics de Corea del Sud el president del Consorci Besòs Tordera i alcalde de la Llagosta, Òscar Sierra.
La delegació de Corea del Sud ha rebut les explicacions de Begoña Martínez, cap de l’Àrea d’Ecologia del CBT, que ha exposat el funcionament de les 27 EDAR que gestiona aquest organisme públic. I de Pere Aguiló, director d’Operacions, que ha detallat el procés de tractament que segueix l’aigua residual.
{{ comment.text }}