El gegantó Mau ja ha passat per una dotzena d’hospitals del país

Un grup de persones de Sant Celoni busquen, així, fer un agraïment al personal sanitari

L’Onada d’agraïments capitanejada pel gegantó Mau, de Sant Celoni, ja ha passat per una dotzena d’hospitals de Catalunya i alguns CAP. La idea de la iniciativa, organitzada per la colla de geganters de Sant Celoni, és que acabi voltant per una cinquantena de centres sanitaris de tot el país, fins al 7 d’octubre, amb l’objectiu de reconèixer als professionals l’esforç que han fet per la covid-19.

El gegantó va fer una primera parada a l’Hospital i al CAP de Sant Celoni divendres de la setmana passada abans de començar dissabte la seva volta per Catalunya. Des de llavors, i fins al tancament d’aquesta edició d’EL 9 NOU, en Mau ha visitat –en aquest ordre– els hospitals de Calella, Salt, Girona, Figueres, Banyoles, Olot, Campdevànol i Puigcerdà, entre d’altres. L’expedició, que viatja amb autocaravana, seguirà fins a l’oest i després farà cap al sud de Catalunya.

Divendres 16, a Sant Celoni, la colla va fer la demostració, a casa seva, de què aniria fent el gegantó Mau i els seus acompanyants pels diferents punts on passa el viatge. Van arrencar en cercavila des de la plaça de la Vila fins a l’Hospital, passant pel centre sociosanitari Verge del Puig, on en Mau va fer una primera aturada per ballar. Llavors alguns membres i col·laboradors de la colla els acompanyaven visiblement emocionats, com la Maria Àngels i en Joan.

“Se’ls ha d’agrair molt als sanitaris”, apuntava la Maria Àngels i recordava els esforços de la seva jove, que és infermera, els primers mesos de la covid. La Maria Àngels també posava en valor l’ús d’una figura tan típica del país –el gegantó– per fer aquest agraïment col·lectiu. A tots els municipis, han acabat representant una escena similar a la de Sant Celoni: van en cercavila des d’algun punt, fins a fer una ballada davant dels hospitals.

Jordi Deumal i el gegantó

Fer renéixer l’agraïment als sanitaris

En arribar a l’Hospital, divendres passat, van prendre la paraula el president dels Geganters i ideòleg de la iniciativa, Jordi Deumal, i l’alcalde, Raül Garcia. Després s’hi va sumar la directora de l’Equip d’Atenció Primària de Sant Celoni, Maria del Puig Deulofeu, i el gerent de l’Hospital, José Antonio Noguillo. “La pandèmia ha estat una prova de foc per a nosaltres. Quan hi havia aplaudiments, érem feliços i ara heu tornat a fer renéixer els agraïments que necessitàvem”, va insistir Deulofeu.

En el seu torn, José Antonio Noguillo va assegurar que se li posaven “els pèls de punta” per aquesta iniciativa. “La medicina és molt vocacional i una part del sou arriba d’aquesta manera”, deia per referir-se als agraïments.

Tots dos van entregar una petició, per escrit, perquè l’expedició l’entregui, l’últim dia, a la Conselleria de Salut. Es farà el mateix a tots els hospitals. Malgrat que els desitjos no es van desvelar públicament, el gerent de l’Hospital de Sant Celoni explicava, en acabar, que la seva petició “en positiu” al Departament és arribar “més preparats” si mai hi ha una situació similar a la covid.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 473 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't