El Govern declararà dimarts l’alerta per sequera al Vallès Oriental sense afectar l’aigua de boca

Afectarà usos agrícoles, ramaders, industrials i recreatius amb limitacions dels cabals d’aigua

El Govern declararà aquest dimarts l’alerta per sequera en els àmbits Darnius-Boadella i Ter-Llobregat, el més poblat de Catalunya, amb restriccions que no afectaran l’aigua de boca. Inclou bona part dels municipis del Vallès Oriental excepte alguns de la zona nord on el decret ja estava vigent.

Sí que hi haurà afectació per als usos agrícoles, ramaders, industrials i recreatius. En declaracions a Catalunya Ràdio, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha explicat que amb l’entrada en alerta d’aquests dos nous àmbits, ara ja hi haurà 26 comarques en alerta i 550 municipis, amb un total de població afectada de 6,7 milions de persones. “La ciutadania no ho notarà, no hi haurà talls d’aigua”, ha apuntat Jordà.

La declaració d’alerta implica la reducció de l’ús de l’aigua per a reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), per als industrials (5%), per a usos recreatius que impliquin reg (30%) i per a altres usos recreatius (5%).

Jordà ha explicat que se celebrarà una comissió interdepartamental aquest dimarts per informar el Govern i que després el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) firmarà l’alerta per sequera en aquests dos àmbits.

La consellera ha destacat que els ciutadans no notaran les restriccions en l’ús de l’aigua, però sí que haurien de veure que “les fonts no van a dojo o que el Parc Agrari no es rega amb la proporció habitual”. “No hi haurà talls d’aigua”, ha deixat clar.

Jordà ha apuntat que es preveu que aquest hivern plogui més del que és habitual, però ha advertit que, encara que acabés passant, les eventuals precipitacions no “salvarien de la sequera”. Per això, ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans, que aquest estiu han augmentat 11 litres d’aigua el consum diari. De mitjana, cada persona utilitza 130 litres d’aigua al dia a Catalunya.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't