Alumnes de l’EMT, de Granollers, i el CTV, de les Franqueses, preparen vehicles elèctrics per una cursa

Electrocat és una cursa de vehicles elèctrics on participen centres de formació professional (FP) d’arreu del país

El treball en equip, la innovació i la sostenibilitat són tres dels valors que promou l’Electrocat. Una cursa de vehicles elèctrics on participen centres de formació professional (FP) d’arreu del país, i que celebrarà la seva 11a edició el 25 de maig a Santa Perpètua de Mogoda (el Vallès Occidental). Enguany hi competiran dos equips del Vallès Oriental, formats per alumnes dels graus d’Automoció de l’institut Escola Municipal de Treball (EMT), de Granollers, i del Centre Tècnic Vallès (CTV), de les Franqueses.

Cada equip es fabrica el seu propi vehicle, que segons el reglament ha de presentar modificacions significatives respecte del model presentat l’any passat pel mateix centre. A banda de competir a la cursa del dia 25, també es puntuaran aspectes com la fabricació del propi vehicle, el seu disseny, la seva eficiència o el seu grau d’innovació.

Els alumnes de l'EMT de Granollers que preparen el cotxe
Els alumnes de l’EMT de Granollers que preparen el cotxe / Griselda Escrigas

A més, també puntuen aspectes com la campanya de comunicació que cada equip faci del seu projecte. Per tant, arribar primer a la línia de meta només garantirà la victòria si la resta d’aspectes s’han treballat correctament. Amb tot, els participants admeten que la possibilitat de guanyar és tan sols una motivació més a l’hora de participar en una activitat que té com a objectiu que els estudiants posin en pràctica tot allò que han après.

“En termes de competició, l’objectiu de cada centre és fabricar el vehicle elèctric més ràpid, fiable, innovador i estètic”, apunta Rubén Garcia, professor del Departament d’Administratiu de l’EMT, que participa en la cursa amb 12 alumnes. “Però més enllà de la competició, l’Electrocat és una oportunitat perquè l’alumnat posi en pràctica els coneixements adquirits a l’escola, i perquè aprengui a treballar en equip i a resoldre reptes de forma conjunta.”

“L’Electrocat és un projecte molt vinculat al treball en equip. També serveix perquè l’alumnat s’acabi incorporant amb moltes més garanties al mercat laboral, perquè moltes de les situacions a les quals s’han d’enfrontar són les mateixes que es trobaran com a professionals a la vida real. Els ajuda a tenir més autonomia, a organitzar-se millor i a ser més eficients a l’hora de resoldre problemes”, afegeix Edgar Girón, tutor del primer curs del Grau Superior d’Automoció i responsable del projecte Electrocat al CTV. L’equip d’aquest centre suma 22 alumnes. “No es tracta només de guanyar una cursa, sinó de fer bé el cotxe i innovar durant tot el procés”, afegeix.

Una experiència per recordar

Tant els alumnes del CTV com els de l’EMT s’han passat bona part del curs preparant-se per participar en l’Electrocat. Durant els propers mesos acabaran d’enllestir els seus vehicles i els provaran en circuits de competició. En tots dos casos, seran membres dels mateixos equips els que pilotaran els vehicles durant la cursa del 25 de maig. La resta també tindran un paper crucial en la competició, perquè s’encarregaran de tots els aspectes tècnics i logístics que porta implícit un projecte d’aquestes característiques.

“Ens repartim la feina, tots fem de tot i en conjunt aprenem moltes coses”, diu Carlos Rodríguez, alumne del CTV. “El fet de competir a l’Electrocat és una oportunitat de demostrar els coneixements que hem adquirit, però sobretot de viure una experiència que recordarem tota la vida”, diu Oriol Rayo, un dels seus companys. Un tercer membre de l’equip, Rubén Fernández, comparteix tot aquest entusiasme i assegura: “Guanyarem!”

“En un projecte com l’Electrocat hi donem tot allò que tenim i tot allò que hem après al grau superior. A mi m’està ajudant molt, perquè el repte implica donar a conèixer tota la feina que els nostres professors han fet amb nosaltres. També és emocionant poder compartir tot això amb altres escoles”, apunta Àlex Gómez, alumne de l’EMT. “Tot i la competició, fem pinya entre totes les escoles. És una molt bona experiència. Apliquem allò que hem après a la classe i al taller, tenim l’ocasió de representar la nostra escola en un esdeveniment important, i ens ho passem bé”, conclou un dels seus companys, Oriol Velasco.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 61 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't