En marxa un nou servei d’assistència ambulatòria a persones amb discapacitat intel·lectual al Vallès Oriental

Presta assistència ambulatòria a majors de 18 anys i disposa de dos punts d’atenció a la comarca: a Granollers


07/03/2023
Granollers

Per primera vegada al Vallès Oriental, s’ha posat en marxa el Servei Especialitzat en Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual que presta assistència ambulatòria. Es tracta d’un servei que, fins ara, no existia al Vallès Oriental i que té dos punts d’atenció a la comarca: a Granollers, al carrer Josep Maria de Sagarra; i a Mollet (a la ronda dels Pinetons, en un espai dins de l’Hospital de Mollet). Està gestionat per la Fundació Benito Menni CASM.

És un servei especialitzat en salut mental i discapacitat intel·lectual que vetlla per la salut mental de la població de tot el territori del Vallès Oriental integrat per les 19 àrees bàsiques de salut que hi ha. És públic i gratuït i està obert als usuaris però també a les seves famílies i als equips professionals que les atenen.

Ofereix una atenció especialitzada en salut mental en un règim ambulatori. També assessorament i formació a totes les persones que estiguin en contacte amb els usuaris. Es posa èmfasi “en el model de recuperació i rehabilitació per integrar socialment les persones amb discapacitat intel·lectual, tot garantint la millora en la seva qualitat de vida i el dret de viure una vida plena”.

L’atenció va destinada a persones adultes, majors de 18 anys. S’hi accedeix a través d’una sol·licitud d’atenció especialitzada emesa per un psiquiatre de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de la comarca del Vallès Oriental. L’atenció es fa a les instal·lacions del CASM de Benito Menni o en espais acordats dels recursos comunitaris que atenen a la població diana. Poden ser al domicili, l’espai de salut o el centre de treball.

L’atenció es fa per un equip multidisciplinari on hi ha psicòlogues clíniques, una psiquiatra, una infermera, una educadora social, una treballadora social i una administrativa.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 448 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't