Fons europeus per ampliar la residència de Corró d’Avall

L’Ajuntament de les Franqueses amplia l’edificabilitat de la parcel·la de l’equipament per guanyar 22 places

La Fundació Privada de les Franqueses per a la Gent Gran rebrà prop de 400.000 euros dels fons europeus Next Generation per ampliar la residència situada entre els carrers Sant Josep i Llevant de Corró d’Avall. L’ampliació preveu fer un nou mòdul de 670 metres quadrats de planta baixa i dos pisos i la creació de 22 noves places de residència que se sumaran a les 35 públiques i 23 privades actuals.

Per fer possible l’ampliació, l’Ajuntament ha aprovat inicialment un augment de l’edificabilitat de la parcel·la d’equipaments on hi ha la residència, que passarà d’un metre a 1,30 metres quadrats construïts per cada metre quadrat de superfície. El canvi es va aprovar en el darrer ple municipal amb els vots del govern (Junts-PSC), el vot en contra d’IEC, la CUP i la regidora no-adscrita i l’abstenció de Ciutadans.

El pressupost de l’ampliació és de 789.000 euros més IVA i l’entitat rebrà un 50% del cost dels fons europeus, fet que obliga a tenir enllestides les obres el 31 de desembre de l’any 2024.
La residència la gestiona el grup Mutuam, però pertany a una fundació amb presència municipal.

Els grups de l’oposició van reclamar més precisió en alguns aspectes, com ara saber si l’Ajuntament, que en el seu dia va pagar un terç del cost de la construcció i va cedir el solar, tornarà a aportar aquesta mateixa proporció del cost de l’ampliació.

La portaveu d’Imagina Esquerra en Comú (IEC), Imma Ortega, va advertir que, segons el projecte, les noves habitacions estaran encarades al nord i els espais seran reduïts i va acusar el govern de “prioritzar el rendiment econòmic”. També es preguntava si hi hauria alguns llits a disposició de l’Ajuntament. El mateix dubte que expressava Amador Doncel, de Cs. “Volem saber si seran places privades o concertades i si hi haurà alguna cosa a canvi.”

Eva Navarrete, de la Sal-CUP, advertia que no hi ha cap conveni vigent que reguli la col·laboració de l’Ajuntament amb la fundació i que només va existir un conveni, que ja no és vigent, sobre la cessió dels terrenys.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Ganduxé, advertia que els detalls de la construcció encara no s’han definit. “Només s’ha fet l’avantprojecte”, deia. La regidora d’Hisenda, Montse Vila, va recordar que la fundació “és una entitat sense ànim de lucre”, que no hi ha cap compromís escrit per part de l’Ajuntament per fer-se càrrec del 30% del cost, però que si fos així “seria un 30% del 50% que no financen els fons europeus”. I va posar de relleu que la fundació paga 22.000 euros anuals per fer atenció domiciliària al poble, la mateixa quantitat que paga l’Ajuntament.

L’alcalde, Francesc Colomé, recordava que el conveni de cessió d’ús dels terrenys es va firmar l’any 2001 i que llavors es va acordar que l’obra es finançaria a tres parts iguals: Generalitat, Ajuntament i Fundació. “Ara, el que seria lògic és tornar a fer el finançament també a terços, tot i que no hi ha res per escrit, però calculant la tercera part només del 50% que no cobreixen els fons europeus”. I va posar de relleu que “la fundació no vol guanyar diners, vol donar servei”.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 685 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't