Fotografies del Pla de la Calma al Museu de Ciències Naturals de Granollers

L’exposició amb fotografies d’Enric Planas que mostren la diversitat d’elements que amaga aquest espai natural del Montseny

El 9 Nou
31/01/2024
Tagamanent

La secció de ciències naturals del Centre de Documentació del Montseny, situat al Museu de Ciències Naturals de Granollers, ha obert l’exposició “La Calma del Montseny”, amb fotografies d’Enric Planas que mostren la diversitat d’elements que amaga el Pla de la Calma, al Montseny. Són imatges fetes durant bastant temps. N’hi ha de diürnes i de nocturnes i de totes les estacions de l’any. Es podrà veure fins al 3 de març.

El Pla de la Calma és una zona amb presència humana des de fa segles. En són testimonis els casalots, alguns ja esmentats als segles XIV i XV, així com corrals, barraques de pastor o ermites com la de Santa Maria de Tagamanent. És coneguda l’estela de la Calma o de la Sitja del Llop, una roca de grans dimensions amb inscripcions de cercles concèntrics que formava part de la paret d’una barraca de pastor i que alguns autors situen a l’època neolítica. Ara hi ha una rèplica i la peça original és al poble de Montseny.

El Pla de la Calma se situa a l’extrem occidental del massís a uns 1.200 metres d’alçada, unit al turó de Tagamanent i al Matagalls per Collformic. El travessa el sender de gran recorregut GR5. El formen ondulacions i turons i els cims més alts són el puig Drau, amb 1.345 metres i el Sui, amb 1.319. Altres cims són el turó del Poliol (1.279), el turó del Pi Novell (1.215) i el turó de Samont (1.273). Té un clima centreeropeu amb grans prats i landes arbustives.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't