El Museu de Ciències Naturals de Granollers (MCNG) acull aquest dissabte i diumenge una trobada d’investigadors que participen al projecte europeu Climbats. Aplegarà una trentena d’especialistes en l’estudi d’aquests mamífers d’una vintena de països d’arreu d’Europa. El MCNG és el representant de l’Estat espanyol en aquest projecte que té el suport del Departament d’Acció Climàtica i de la Diputació de Barcelona.
Els investigadors formen part de la comissió de gestió del projecte Climbats que va iniciar-se l’any 2019 i es clou l’any que. Els objectius principals del projecte són: avaluar a través de models l’estat de les poblacions de ratpenats a Europa per veure com els pot afectar el canvi climàtic, crear una xarxa de seguiment a nivell europeu i, en darrera instància, proporcionar una aproximació econòmica de l’efecte que la disminució de ratpenats pot tenir en els conreus que es beneficien de l’efecte de control de plagues que aquests poden fer.
La trobada de Granollers servirà per posar en comú i debatre sobre els treballs fets per cadascun dels equips d’investigadors. L’equip del Museu de Ciències Naturals de Granollers és un referent. Per una banda, en les xarxes de seguiment de les poblacions. En especial, amb projectes de ciències ciutadana que impliquen la població general. Per l’altra, en l’estudi del paper dels ratpenats per controlar plagues amb treballs relacionats ,per exemple, amb els conreus de la vinya al Penedès o de l’arròs al delta de l’Ebre.
Inicialment, aquesta trobada s’havia de fer a Romania. Per uns problemes, però, no s’ha pogut fer allà i el Museu de Ciències Naturals de Granollers es va oferir per acollir-la. Els investigadors participants ja s’havien trobat a Granollers en la primera trobada d’aquest projecte.
{{ comment.text }}