L’Hospital General de Granollers ha presentat aquest dimecres el nou pla estratègic que guiarà l’activitat del centre fins a l’any 2028. Ho farà amb dues filosofies centrals: la necessitat d’humanitzar situant la persona al centre -tant els pacients com els treballadors- i el desenvolupament sostenible que asseguri un projecte viable i compromès amb l’entorn. Per aconseguir-ho, l’Hospital aposta per actualitzar i desenvolupar el coneixement, la recerca i la innovació i fer un ús capdavanter de tecnologies com la intel·ligència artificial per millorar l’activitat de l’organització.
El document s’ha presentat en un acte que ha aplegat unes 200 persones a la sala Tarafa, a Granollers. Ha estat conduït pel periodista i col·laborador d’EL 9 NOU, Eloi Vila; i ha comptat amb la intervenció de Beatriu Bayés, directora general de l’Hospital; i altres persones. El pla és fruït del treball col·laboratiu que ha implicat a professionals de la institució -uns 260-, membres del Patronat, ciutadania, entitats col·laboradores, administracions públiques i experts del sector sanitari.
El pla s’estructura en cinc eixos: el model assistencial va més enllà de l’atenció sanitària i inclou la prevenció, la pormoció i el seguiment de la salut en totes les etapes de la vida. Aquest objectiu es treballarà des de la qualitat assistencial.
El segon eix és la humanització amb pacients i professionals situats al centre de l’activitat. L’hospital fa una aposta per l’atenció humana, pròxima i empatica als pacients amb la idea de reforçar el seu paper actiu en el procés de cura. En el cas dels professionals, es busca promoure la satisfacció, desenvolupament professional i motivació.
En la sostenibilitat, el centre busca la gestió responsable en tots els aspectes: econòmic, impacte social i respecte pel medi ambient. En aquest cas, es projecten accions per reduir la petjada de la instal·lació amb la generació d’energies renovables o la reducció de la generació de residus.
El coneixement és el quart àmbit de treball: és una “eina estratègica per garantir el creixement personal i professional dels equips de l’Hospital. S’aposta per generar un ecosistema d’aprenentatge continuo per incorporar, elaborar i crear coneixement en l’àmbit de la salut.
La tecnologia es descriu com un element fonamental i com una palanca de transformació i evolució. S’aposta per la digitalització, l’aplicació d’eines avançades -com un robot quirúrgic Da Vinci incorporat recentment- la intel·ligència artificial i l’anàlisi de dades. Tot plegat, per ser més eficients i garantir tractaments més precisos i segurs i menys invasius per als pacients.
De cada eix, en pengen accions concretes. 195 en total. El pla aposta per establir lligams amb el territori: empreses del sector salut, centres de recerca, l’atenció primària de la zona o els hospitals que formen la xarxa C-17.
{{ comment.text }}