L’Hospital de Mollet ha reduït en un 24% el nombre de pacients en llista d’espera per a una cirurgia des del 2019. També ha rebaixat un 10% el nombre mig de dies d’espera per a operacions i en un 6% per a consultes.
És una de les dades que ha donat el director de la Fundació Sanitària Mollet (FSM), Jaume Duran, que ha fet balanç de l’any a la institució.
Una altra dada remarcable ha estat l’increment de l’activitat. En concret, hi ha hagut el 8,8% més d’altes mèdiques, el 2,7% més d’altes quirúrgiques i el 5,1% més de primeres visites a consultes externes. Duran destacava la feina dels professionals. “Vull posar en valor els professionals de la fundació. Són gent extraordinària i els hem de cuidar molt.”
Hemodiàlisi a casa
Per la seva banda, la directora Assistencial Infermera, Mireia Vicente, destacava la posta en marxa del servei d’hemodiàlisi a casa que evita el desplaçament dels pacients que reben el tractament, tres cops a la setmana, fins al centre sanitari. S’ha començat amb un pacient i la intenció és afegir-ne un altre l’any vinent fins a arribar a un total de cinc.
Els pacients passen per un procés d’aprenentatge previ que dura unes quantes setmanes i tenen un acompanyament telemàtic. A més d’evitar desplaçaments, el sistema permet fer el tractament cada dia i durant menys temps, ja que es passa de les quatre hores que dura a l’Hospital a només dues hores.
Una altra de les previsions per l’any vinent és la instal·lació de la tecnologia 3D per a un segon quiròfan, fet que ajudarà a millorar la precisió i la seguretat en les intervencions de cirurgia laparoscòpica.
A partir del gener també finalitzarà el procés de millora del servei de laboratori amb l’ampliació d’espais en uns 150 metres quadrats i la renovació d’equipaments i analitzadors d’última generació per automatitzar processos i millorar la precisió i la rapidesa en el diagnòstic.
Mireia Vicente també posava de relleu l’ampliació d’Urgències en uns 500 metres quadrats i que ha permès disposar de més punts d’atenció, boxs especialitzats i separar el punt de triatge de pacients que arriben en ambulància i la resta.
L’Hospital també ha obert una segona Unitat de Geriatria d’Aguts (UGA), amb 10 llits que sumen un total de 24 per atendre pacients d’edat avançada, alta vulnerabilitat i, sovint, amb pluripatologies o descompensació d’una malaltia crònica.
La fundació també treballa en l’acreditació de quatre noves especialitats de residents de medicina i infermeria de cara a la convocatòria de l’any vinent en traumatologia, salut mental, farmàcia hospitalària i medicina interna. Se sumaran a les actuals de cirurgia general i digestiva, geriatria i infermeria geriàtrica i medicina i infermeria de família, acreditades durant l’any 2021.
Al llarg de l’any que ve es preveu iniciar la construcció de l’edifici docent que es fa a la ronda dels Pinetons en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Hospital de Sant Joan de Deu. Hi haurà espai per a un auditori i per a la direcció de la fundació, un fet que permetrà alliberar espai a l’Hospital per encabir-hi l’institut Oncohematològic.
Relleu de professionals
Jaume Duran admet que a principis d’any van tenir problemes per substituir els neuròlegs que havien marxat, però diu que es va resoldre gràcies a la col·laboració amb la Vall d’Hebron. Diu que ara no hi ha problemes de manca de professionals, tot i que admet que els costa trobar-ne per a dermatologia.
{{ comment.text }}