Jordi Ribó, de Granollers, exposa fotografies de periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio al Palau Robert

Les imatges formen part de l’exposició “Ahir, avui i sempre, 30 anys d’informació líder al servei del país”, que commemora els 30 anys de l’estrena de l’emissora Catalunya Informació

El 9 Nou
11/10/2022
Granollers

El fotògraf de Granollers Jordi Ribó va fer, l’any 2018, un reportatge fotogràfic sobre els Serveis Informatius de TV3, amb imatges que reflectien la seva feina del dia a dia. Més recentment, ha captat, des de l’objectiu de la seva càmera, la feina que fan diàriament els reporters de la redacció de Catalunya Informació i del canal 3/24. Aquestes imatges es poden veure, des d’aquest dimarts i durant tot el mes d’octubre, en una exposició al jardí del Palau Robert de Barcelona.

Les imatges formen part de l’exposició “Ahir, avui i sempre, 30 anys d’informació líder al servei del país”, que commemora els 30 anys de l’estrena de l’emissora Catalunya Informació, que es van complir el dia 11 de setembre passat, els 20 del canal de notícies 3/24 i els 15 del web 324.cat, que es compliran l’any vinent.

L’acte d’inauguració es va fer amb la presència de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà; el secretari de Difusió del Govern, Jofre Llombart; el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda; el de TV3, Sígfrid Gras, i el comissari de l’exposició, Francesc Cano, periodista de Granollers.

El protagonisme vallesà de la mostra és rellevant, a més de per les fotografies de Jordi Ribó, perquè Francesc Cano ha estat director dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio durant 11 anys, mentre que David Bassa, que viu a la Garriga, ha dirigit els Serveis Informatius de TV3 durant els darrers sis anys.

L’exposició fa un recorregut en imatges per les grans notícies dels últims 30 anys, seleccionades any per any. Des de l’inici de la guerra de Bòsnia, l’any 1992, a la invasió d’Ucraïna, d’aquest mateix any, passant per l’entrada en vigor de l’espai Schengen (1995), la guerra de Kosovo (1998), l’atemptat contra les Torres Bessones (2001), el naixement de l’euro (2002), l’11M a Madrid (2004), l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia (2006), la deposició de les armes d’ETA (2011), el referèndum del Brexit (2016), l’1-O i els atemptats a la Rambla de Barcelona i Cambrils (2017) o la pandèmia de la covid (2020), entre moltes altres notícies de tots els àmbits, inclosos els culturals i esportius.

També es poden veure vídeos testimonials d’alguns dels seus periodistes. “L’exposició vol reivindicar la feina del dia, que és la que dona sentit a les redaccions d’informatius i d’esports, amb la seva capacitat de penetració al territori”, va dir Jordi Borda. Francesc Cano es mostrava convençut que els continguts escollits “interessaran a tothom”. Per a ell, una de les grans fites és que la societat catalana “s’ha fet seves” les marques informatives de la CCMA.

LA PREGUNTA

Aquest any participarà del sopar de Nadal d’empresa?

En aquesta enquesta han votat 208 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't