El programa Life Tritó del Montseny impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport d’altres administracions i organitzacions com la Generalitat, la Diputació de Girona, Forestal Catalana o el Zoo de Barcelona. es tanca aquest mes de desembre després de sis anys d’actuacions. Ho farà amb una jornada tècnica a Seva (Osona) on es farà balanç de les accions i estudis que s’han fet durant tot aquest temps amb el suport econòmic europeu.
La jornada de Seva repassarà les accions fetes en tres blocs principals: l’estat de conservació de les poblacions de tritó del Montseny amb comunicacions sobre la situació legal d’aquest amfibi, el seguiment de les poblacions o la dieta d’aquest amfibi.
Hi haurà una segona part dedicada al coneixement i la gestió de l’espècie fora del seu hàbitat amb ponències sobre els centres de cria, protocols de cria, instal·lacions, gestió de parelles, bioseguretat o marcatge dels exemplars. També es repassaran els resultats de la cria en captivitat.
El tercer bloc se centrarà en la gestió i millora de l’hàbitat amb xerrades sobre les actuacions fetes per gestionar els recursos hídrics i recuperar cabals ecològics.
Sis anys de programa europeu
El programa Life Tritó del Montseny va arrencar el setembre de 2016 i havia de finalitzar el desembre de 2020. Es va arribar a aquesta data amb 49 accions executades. Amb tot, es va demanar una pròrroga de dos anys, que acaba ara, per enllestir les 25 accions que quedaven.
El programa ha treballat la recerca i la divulgació i ha permès fer intervencions al territori. S’han centrat a la recuperació de cabals dels torrents, recuperació d’hàbitats de ribera i accions per garantir la connectivitat fluvial.
{{ comment.text }}