Un jove de Lliçà d’Amunt, becat per La Caixa per fer un postgrau de nanomaterials a Manchester

Després del postgrau, Ignasi Simon començarà a fer el doctorat en una universitat d’Holanda

El 9 Nou
21/07/2023
Lliçà d'Amunt

Ignasi Simón Grau, un jove de 23 anys de Lliçà d’Amunt, és un dels 100 estudiants universitaris que la Fundació La Caixa ha becat per fer un postgrau fora de l’Estat espanyol. Simon va ser seleccionat entre els 978 aspirants i està cursant fins aquest setembre un postgrau d’un any de nanomaterials a la Universitat de Manchester, al Regne Unit.

És una de les de major prestigi en aquest àmbit de recerca. Els reis Felip i Letícia van lliurar la beca a Simón i la resta d’estudiants en un acte que es va fer dimecres passat al CaixaForum de Madrid.

Simon es va graduar de nanociència i nanotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La part final dels seus estudis ja la va fer a l’estranger. En concret, a la Universitat de Califòrnia a San Diego (UCSD), als Estats Units.

Allà va poder investigar en un laboratori de nanobioelectrònica i participar al Grup de Recerca Lipomi del Departament de Nanoenginyeria de la UCSD. També havia fet pràctiques a l’empresa Biokit i a un grup de recerca del Centre d’Investigació Cooperativa en Biomaterials (CIC biomaGUNE) de Donosti, al País Basc.

El postgrau becat per la Fundació La Caixa li cobreix la matrícula (unes 28.000 lliures) i un sou mensual per a la manutenció. “Si no m’haguessin donat la beca no l’hauria pogut fer”, admet el veí de Lliçà d’Amunt, que va estudiar la Primària a l’escola Sant Baldiri; l’ESO, a l’institut Hipatia d’Alexandria, i el Batxillerat, a l’institut Lliçà, tots del mateix municipi.

Va iniciar el postgrau al setembre i l’acabarà aquest proper setembre. Ha treballat amb nanomaterials de dues dimensions com el grafé, una estructura nanomètrica bidimensional d’àtoms de carboni fortament cohesionats en una superfície uniforme.

Quan acabi el postgrau a Manchester al setembre, Ignasi Simón seguirà la seva formació i recerca en aquest camp com a estudiant de doctorat a la Technical University de Delft, a Holanda. Estudiarà com es pot fer l’entrega de medicaments a persones a través de nanopartícules.

“És un via per subministrar medicaments que permet alliberar-los on vulguis del cos i com vulguis en dosis més baixes”, diu. Una de les aplicacions pot ser en tractaments per al cervell humà.

LA PREGUNTA

Aprova els primers cent dies de Salvador Illa com a president de la Generalitat?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't