La despesa d’aigua per fer la prova d’estanqueïtat de la piscina de Vilanova genera debat

L’oposició critica que s’hagi omplert en temps de sequera i el govern municipal assegura que tota l’aigua es recuperarà

Les proves d’estanqueïtat que s’han fet a la nova piscina descoberta de Vilanova, al sector de Can Rabassa, han generat polèmica entre l’alcaldessa de Vilanova, Yolanda Lorenzo, i l’oposició de Junts. Aquesta setmana, Junts ha denunciat, en un comunicat, que la piscina s’ha omplert d’aigua en plena situació de sequera i a partir d’una boca d’incendis “sense comptador”, fet que qualifica d’il·legal.

Yolanda Lorenzo ha sortit al pas de la denúncia i ha assegurat que la piscina es va omplir la setmana passada, quan encara no estaven vigents les restriccions per a l’ús d’aigua. Afegeix que s’ha fet servir un hidrant que no existia i que és la mateixa aigua que s’utilitza per a les obres.

A més, diu que l’aigua utilitzada, uns 600 metres cúbics, no es perdrà perquè, d’acord amb l’ACA, aquesta mateixa setmana s’ha començat a transvasar amb cisternes fins a uns embassaments situats a Sant Pere de Vilamajor i a una bassa d’una finca propera que es fa servir en cas d’incendi. Lorenzo explica que quan es construeix una piscina és obligatori fer proves d’estanqueïtat per comprovar que no hi ha fuites al vas. “Seria una inconsciència no fer-ho.”

D’altra banda, l’oposició també ha criticat el retard de l’obra, que s’havia de fer en cinc mesos i s’hauria d’haver lliurat a l’Ajuntament la setmana passada. Lorenzo ha dit que la Junta de Govern Local ha aprovat aquesta setmana una pròrroga de les obres, mentre que l’oposició creu que s’haurien d’aplicar penalitzacions per incomplir el termini. També anuncien que pensen demanar auditories sobre aquesta i altres obres.

L’alcaldessa respon que “totes les obres solen anar amb retard” i que aquesta en concret “no hi hauria anat si no s’haguessin posat pals a les rodes”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 333 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't