El procés per a l’adjudicació del servei d’aigua potable a Granollers està arribant al final. La mesa de contractació reunida aquest dimarts ha decidit acceptar la documentació prèvia a l’adjudicació presentada per l’empresa Sociedad General de Aguas de Barcelona (Agbar) i proposar al ple l’adjudicació del contracte.
La mesa, presidida pel regidor de Mobilitat, Protecció Civil i Transició Energètica, Juan Manuel Segovia, el secretari municipal i tècnics de l’Ajuntament, considera que la d’Agbar és la millor oferta en qualitat i preu.
L’oferta inclou un cànon del 27,79% –és el percentatge dels ingressos procedents de les tarifes que paga la ciutadania i que aniran a l’Ajuntament per fer una millora en el servei, al marge de les inversions inicials–, amb 12.219 comptadors de telelectura addicionals i 400 comptadors de telelectura en boques de servei. El contracte és per 20 anys i amb un pressupost de 135 milions.
En el concurs, i segons l’informe tècnic de valoració que ha fet la consultora Pwacs, Agbar va tenir la millor puntuació de totes les empreses que s’hi van presentar. Va superar FCC Aqualia, la UTE Acciona-Romero Polo i la UTE Transparenta-Facsa.
D’aquesta manera, si el ple de l’Ajuntament ho aprova, Agbar mantindrà la gestió del servei que ja havia fet els darrers 50 anys, després que el govern municipal es decantés pel model de concessió en comptes de la gestió directa com reclamava una plataforma que va demanar la realització d’una consulta abans de prendre una decisió.
A més de renovar els comptadors més antics, la concessionària haurà de substituir els 75 quilòmetres de canonades que encara són de fibrociment, del total de 185 quilòmetres que hi ha a la ciutat.
{{ comment.text }}