L’Ateneu Cooperatiu agrupa les tres fires socials i solidàries

El programa inclou les mostres de Cardedeu, que es fa aquest cap de setmana, Granollers i Montornès

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha agrupat en un mateix programa les tres fires d’economia social i solidària (ESS) que es fan a Cardedeu, Granollers i Montornès dins d’una programació batejada com a Tardor Ecosocial.

La coordinadora estratègica de l’ateneu, Montse Lamata, ha destacat la importància de col·laborar amb les administracions locals. “Un dels nostres objectius és contactar amb totes les administracions locals i generar un marc d’activitat particular per veure de quina manera visibilitzem, donem resposta i generem ocupació en economia social a cada territori.”

La primera fira serà la de Cardedeu, aquest proper dissabte al matí a la plaça de Sant Corneli, amb una trentena d’estands i actes i tallers culturals i gastronòmics. Ramon Arribas, regidor de Desenvolupament Local, avança que enguany es mostraran “experiències reals i concretes” i que hi tindran un protagonisme important “un seguit de cooperatives d’economia social que s’han constituït a Cardedeu”. N’hi haurà de productores agroecològiques, de consumidores, com La Fresca, amb prop de 200 famílies, i altres de dedicades al turisme rural.

A Granollers es farà el dissabte 15 d’octubre a la plaça Josep Maluquer i Salvador. La regidora de Promoció Econòmia, Gemma Giménez, ha explicat quin considera que ha de ser el paper dels ajuntaments davant l’economia social i solidària: “Des de les polítiques públiques hem d’impulsar noves maneres de fer i posar al centre les persones i mostrar diferents projectes a la ciutadania.” El 12 d’octubre, hi haurà una conferència sota el títol “Col·lapse no és Apocalipsi”, amb Alfons Pérez, de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), al restaurant Anònims. I la fira del dia 15 comptarà amb la presentació de més de 20 projectes d’ESS.

La Fira de Montornès clourà la Tardor Ecosocial a principis de novembre. Jordi Delgado, regidor d’Acció social, Ocupació, Promoció econòmica i Comerç, detallava que han apostat, per segon any consecutiu, per les cures. “L’any passat ja vam començar a fer una introducció i aquest any, sota el lema de ‘Cuidem-nos per poder cuidar’, aprofundim”.

D’una banda, tractaran la matèria des de l’àmbit de la diversitat funcional, amb el que serà una introducció per poder aprofundir-hi més endavant amb polítiques públiques concretes. També organitzaran un taller d’autocura per a dones que fan treball de cures. Focalitzats en aquelles dones que viuen internes, “en unes situacions de molta precarietat”.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 155 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't