L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental ha agrupat en un mateix programa les tres fires d’economia social i solidària (ESS) que es fan a Cardedeu, Granollers i Montornès dins d’una programació batejada com a Tardor Ecosocial.
La coordinadora estratègica de l’ateneu, Montse Lamata, ha destacat la importància de col·laborar amb les administracions locals. “Un dels nostres objectius és contactar amb totes les administracions locals i generar un marc d’activitat particular per veure de quina manera visibilitzem, donem resposta i generem ocupació en economia social a cada territori.”
La primera fira serà la de Cardedeu, aquest proper dissabte al matí a la plaça de Sant Corneli, amb una trentena d’estands i actes i tallers culturals i gastronòmics. Ramon Arribas, regidor de Desenvolupament Local, avança que enguany es mostraran “experiències reals i concretes” i que hi tindran un protagonisme important “un seguit de cooperatives d’economia social que s’han constituït a Cardedeu”. N’hi haurà de productores agroecològiques, de consumidores, com La Fresca, amb prop de 200 famílies, i altres de dedicades al turisme rural.
A Granollers es farà el dissabte 15 d’octubre a la plaça Josep Maluquer i Salvador. La regidora de Promoció Econòmia, Gemma Giménez, ha explicat quin considera que ha de ser el paper dels ajuntaments davant l’economia social i solidària: “Des de les polítiques públiques hem d’impulsar noves maneres de fer i posar al centre les persones i mostrar diferents projectes a la ciutadania.” El 12 d’octubre, hi haurà una conferència sota el títol “Col·lapse no és Apocalipsi”, amb Alfons Pérez, de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), al restaurant Anònims. I la fira del dia 15 comptarà amb la presentació de més de 20 projectes d’ESS.
La Fira de Montornès clourà la Tardor Ecosocial a principis de novembre. Jordi Delgado, regidor d’Acció social, Ocupació, Promoció econòmica i Comerç, detallava que han apostat, per segon any consecutiu, per les cures. “L’any passat ja vam començar a fer una introducció i aquest any, sota el lema de ‘Cuidem-nos per poder cuidar’, aprofundim”.
D’una banda, tractaran la matèria des de l’àmbit de la diversitat funcional, amb el que serà una introducció per poder aprofundir-hi més endavant amb polítiques públiques concretes. També organitzaran un taller d’autocura per a dones que fan treball de cures. Focalitzats en aquelles dones que viuen internes, “en unes situacions de molta precarietat”.
{{ comment.text }}