L’equip Legolàctics, de Llinars, format per Oriol Costa, Roger Villaret, Nora van Andel, César Paumier, Aran Villaret i Pere Vidal, va rebre la nominació al National Innovation Award i el tercer premi al guanyador durant la First Lego League, que es va disputar a la Universitat de Vic. Això els ha permès classificar-se per a la final estatal, que es farà a Alacant el 16 de març.
Tots els components de l’equip són membres del Centre Excursionista de Llinars del Vallès i han creat el projecte innovador MountAIn Art per transmetre la seva passió per la muntanya. Amb l’objectiu de fer-la accessible a tothom, especialment a aquells que no poden gaudir-la físicament, han desenvolupat una maqueta 3D tàctil del Parc del Montnegre i Corredor i una aplicació que integra eines d’intel·ligència artificial per generar representacions artístiques de la muntanya.
La maqueta, coberta de sensors, permet explorar la muntanya de manera interactiva. L’aplicació recopila observacions dels usuaris a la muntanya i es pot connectar amb la maqueta. Quan es toca una zona específica de la maqueta, l’aplicació mostra les observacions d’aquella àrea i permet generar imatges o composicions musicals basades en aquestes observacions amb l’ús de la intel·ligència artificial.
El projecte té avantatges significatius, com ara la col·laboració oberta a tothom a l’hora d’introduir observacions a l’aplicació, i el fet de facilitar l’accés a la muntanya d’una manera diferent, a través de l’art, i per a tothom, en especial a persones amb diversitat funcional que, per exemple, no poden caminar.
A més a més, l’aplicació de Legolàctics permet als més aficionats a l’excursionisme dissenyar rutes i recordar les seves experiències.
Per completar aquest projecte, l’equip dels Legolàctics ha rebut l’ajuda de professionals en diversos aspectes tècnics de la maqueta, i també l’opinió artística d’una pintora i una pianista.
{{ comment.text }}