Les Franqueses engega la recollida de caques de gos per analitzar-ne l’ADN

Es concentra a Corró d’Avall i Bellavista,els nuclis on hi ha hagut més queixes de veïns per la presència de caques de gos a la via pública

L’Ajuntament de les Franqueses va començar dijous la recollida de caques de gos al carrer per analitzar-ne l’ADN. D’aquesta manera es vol identificar els propietaris dels gossos que abandonen femtes a la via pública, un fet que es considera com una falta greu segons l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència, i que es pot sancionar amb multes d’entre 300 i 900 euros.

De recollir els excrements se n’encarreguen tècnics de l’empresa Can-ID, que faran entre quatre i cinc batudes mensuals als nuclis de Corró d’Avall i Bellavista, on l’Ajuntament té registrades més queixes veïnals per la presència de femtes canines al carrer.

“De moment actuem a les zones més conflictives, però si tenim queixes d’altres pobles del municipi també hi farem batudes”, matisava el mateix dijous el regidor de Benestar Animal, Civisme i Convivència, Antonio Jiménez, que va supervisar la primera actuació. “Un cop recollida una femta, s’obre una acta i es porta al laboratori per analitzar-la. Si el seu ADN coincideix amb el d’un animal que tenim censat genèticament, el podem identificar. En aquest cas, procedim a obrir un procés sancionador”, afegia el regidor.

Els excrements recollits es guardaran durant dos anys, i la vigència del registre d’una mascota al cens genètic és de cinc anys. “En cas de detectar-se femtes d’un gos que no estigui censat, i que per tant no es pugui identificar, s’intensificaran els controls policials per assegurar que totes les mascotes quedin censades. Si se’n detecta alguna de no censada, es procedirà a sancionar-la. Un cop l’amo l’hagi censat, si el seu ADN coincideix amb el d’alguna mostra prèviament no identificada, també s’aplicarà la sanció corresponent”, explicava Jiménez. No tenir censat un gos es considera com una falta lleu i pot comportar una multa d’entre 100 i 300 euros.

Actualment, el cens municipal d’animals de companyia de les Franqueses té registrats 2.000 gossos, dels quals 1.100 estan identificats genèticament. Per obtenir el cens genètic d’un cos cal demanar cita a l’Ajuntament i disposar del document AIAC d’identificació de l’animal, de la cartilla veterinària, del document d’identitat de la persona propietària i, en cas de tractar-se d’un gos potencialment perillós, la documentació addicional pertinent.

També cal una mostra de sang del gos que es pot obtenir en qualsevol dels tres centre veterinaris que col·laboren amb l’Ajuntament: Clínica Veterinària Les Franqueses, AniCura Lauro Hospital Veterinari i Vetropia Veterinària. El cost de la inscripció de la mascota al cens genètic és de 32 euros que s’han d’abonar a l’Ajuntament. En cas que el gos ja estigui censat al Registre General d’Animals de Companyia (ANICOM), només caldrà portar el document identificatiu i abonar la taxa.

L’any passat, l’Ajuntament va posar en marxa una campanya de civisme per conscienciar de l’obligació de recollir els excrements. Parets o Caldes són altres municipis que fan accions semblants amb l’ADN.

LA PREGUNTA

Com serà la presidència de Donald Trump?

En aquesta enquesta han votat 146 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't