L’Hospital de Granollers fa la primera intervenció de cirurgia oncològica oculoplàstica amb una tècnica pionera

Amb la tècnica de Mohs permet atacar les cèl·lules dolentes i, a la vegada, preservar el màxim de teixit sa en punt sensibles com les parpelles

El 9 Nou
11/11/2024
Granollers

L’Hospital General de Granollers ha fet per primer cop una intervenció de cirurgia oncològica oculoplàstica amb la tècnica de Mohs. L’operació s’ha fet als quiròfans del Centre Salut Granollers, situat al carrer Girona i de manera conjunta entre els serveis de Dermatologia i Oftalmologia del centre hospitalari. Segons fonts de l’Hospital de Granollers, “marca una fita en el tractament multidisciplinari de tumors cutanis en àrees complexes com les parpelles”.

Van participar en la intervenció el doctor Jorge Romaní i la doctor Cristina Barrabés, del Servei de Dermatologia. Van actuar de manera conjunta amb l’equip de patòlegs especialitzats format per la doctora Inma Méndez, cap de Servei d’Anatomia Patològica, i la doctora Concha Campos, patòloga adjunta, que van fer la cirurgia microgràfica de Mohs. A més, la doctora Iris Luengo, del Servei d’Oftalmologia es va encarregar de la reconstrucció ocular.

Segons l’Hospital, “aquesta col·laboració va permetre abordar amb precisió un cas de tumor cutani en una zona d’especial sensibilitat, aconseguint extirpar completament el tumor al mateix temps que es va preservar el màxim teixit sa possible”.

La tècnica de Mohs ha estat incorporada recentment al Servei de Dermatologia de l’Hospital. És un procediment avançat que està indicat per a tractar càncers de pell en zones on és important preservar el teixit sa.

Amb aquesta primera intervenció multidisciplinària. l’Hospital Geneal de Granollers fa un pas endavant en la capacitat del centre per a tractar càncers en àrees d’alta complexitat i reforça el compromís amb la innovació i l’atenció integral al pacient de la comarca.

Una tècnica de precisió i alta eficàcia

La cirurgia microgràficade Mohs es va introduir per primer cop a l’Hospital el passat mes de juny. És una tècnica destaca per la seva alta precisió i eficàcia en casos de tumors cutanis difícils de tractar. Consisteix en l’eliminació progressiva del teixit afectat, analitzant cada capa amb microscopi fins a confirmar l’absència de cèl·lules canceroses.

Per aplicar aquesta tècnica, l’Hospital General de Granollers utilitza tecnologia audiovisual avançada dins dels quiròfans. A més, ha desenvolupat un sistema de treball virtual que ha millorat notablement l’aplicació d’aquesta tècnica.

Durant el procediment, es registren imatges amb càmeres integrades en el quiròfan i es transmeten en temps real al patòleg. Aquest fa un mapatge digital sobre la imatge per a indicar al dermatòleg l’extensió del tumor. Aquest mètode evita l’ús dels fulls de treball tradicionals i facilita la integració de les dades en la història clínica del pacient.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't