L’UGT de Bombers reclama mesures de seguretat addicionals en les indústries amb risc químic per minimitzar l’impacte ambiental

El sindicat ha lamentat que s’han donat esdeveniments recurrents que demostren la urgència d’implementar mesures addicionals de seguretat en les indústries de risc químic

La secció sindical d’UGT-Bombers ha reclamat mesures addicionals de seguretat en les indústries de risc químic per minimitzar l’impacte mediambiental. El sindicat ho ha fet després de l’incendi el 19 de juliol en una empresa a Polinyà, que, apunta, “ha tornat a posat en evidència la vulnerabilitat ambiental” de l’entorn.

L’aigua contaminada de l’extinció va anar a parar a l’EDAR de la Llagosta que en va poder retenir una part. La resta, però, va entrar al tractament, que va malmetre i va provocar un abocament de contaminants al Besòs. L’ACA i el Consorci Besòs Tordera han obert expedients a l’empresa. Ecologistes en Acció ha portat el cas a la fiscalia.

També ha criticat la manca de resposta adequada per part de la Generalitat en la seva funció preventiva, inspectora i coercitiva en matèria de seguretat industrial. El sindicat ha afirmat que és necessari també que els Bombers revisin i actualitzin les seves estratègies d’extinció d’incendis en indústries químiques.

Segons UGT, en els darrers cinc anys s’han produït uns 20 incendis o abocaments descontrolats per indústries situades al voltant del riu Besòs i els seus principals afluents.

Ha afegit que aquests incidents no només han causat danys materials significatius, sinó que també han provocat una contaminació greu del riu, representant una amenaça per a la població i pels equips d’extinció.

El sindicat ha lamentat que s’han donat esdeveniments recurrents que demostren la urgència d’implementar mesures addicionals de seguretat en les indústries de risc químic. En concret, ha proposat que aquestes fàbriques disposin de cubetes de retenció adequades i suficients, adaptades a augments de producció no sempre controlats, i per tant, legalitzats, per contenir possibles vessaments de substàncies perilloses durant les emergències. Aquesta infraestructura actuaria com una barrera efectiva per evitar que els contaminants arribin als cursos d’aigua propers, afirma.

D’altra banda, ha afirmat que és necessari que els Bombers revisin i actualitzin les seves estratègies d’extinció d’incendis en indústries químiques. L’objectiu ha de ser millorar protocols i garantir una resposta més eficaç que minimitzi els riscos mediambientals però també per a la salut de la població i dels propis equips d’emergència.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 543 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't