Les obres d’ampliació de la planta de tractament de la brossa orgànica coincideixen amb la construcció de la nova planta que permetrà produir biometà amb el biogàs excedentari que es genera aquí i a la depuradora de Granollers, situada al costat mateix.
El biometà es podrà injectar a la xarxa de gas natural i serà consumit com una energia renovable en indústries o habitatges. El projecte es coneix amb el nom de BioVO i està impulsat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental i pel Consorci Besòs Tordera.
Els treballs, que reben 1,1 milions dels fons europeus Feder, s’engeguen ara amb l’objectiu que la planta estigui en marxa al juliol, com fixa Europa. La inversió és de tres milions.
Albert Camps, president del Consorci de Residus, destaca la singularitat de la planta per fer biometà amb un procés batejat com a upgrading. “Era el tercer projecte d’aquest tipus a l’Estat i no n’hi havia cap que fes servir el biogàs procedent d’una planta de residus i d’una depuradora.”
La planta, de dimensions reduïdes, es fa en un terreny al costat de les instal·lacions del Consorci de Residus, a tocar del carrer Camí Ral.
El Consorci de Residus treballa en un projecte per instal·lar plaques solar fotovoltaiques a les cobertes de les seves instal·lacions.
{{ comment.text }}