La Pastisseria Vila i la Floristeria Fontanillas, de Sant Celoni, s’uneixen en La Fusió

Els comerços eren veïns al carrer Major però la pastisseria i la floristeria comparteixen ara el mateix local

Al matí, l’olor de pastissos surt en tromba des de l’obrador de Dani Vila, de la Pastisseria Vila. I, a poc a poc, es va barrejant amb el perfum dels rams de flors de Carles Jubany, de la Floristeria Fontanillas. Fa anys que els seus comerços eren veïns, al carrer Major de Dalt de Sant Celoni, però des del setembre que comparteixen establiment.

El negoci, que duen amb les seves parelles –Anna Fernàndez i Núria Muñoz–, ara es diu La Fusió. I és ben bé això: un collage entre els productes d’un i de l’altre. Cadascú manté els seu negoci per separat, però fan la venda de producte al mateix espai. Un win-win. “Érem veïns de negoci i molta clientela anava d’un lloc a l’altre. Potser un venia a buscar un ram de flors i després anava a comprar un pastís i viceversa. Sempre havíem dit de fer alguna cosa junts i vam trobar el moment”, explica Jubany.

El detonant va ser ara fa uns mesos, quan a Vila i Fernàndez se’ls va acabar el lloguer del local. Per això, van trobar l’excusa d’ajuntar-se. “Abans de fer-ho, ens vam haver d’informar bé per temes legals. Estàvem fusionat un negoci d’alimentació amb un altre que no ho és”, diu Jubany. La botiga on són ara és la mateixa on abans havia hagut només la floristeria.

Amb el canvi, Vila i Fernàndez van agafar l’únic local que hi havia al mig dels dos comerços anteriors i hi van instal·lar l’obrador de la pastisseria. “Vam tancar a l’estiu i vam estar tot l’agost preparant La Fusió: fent obres, el trasllat de maquinària…”, explica Dani Vila. El resultat de tot plegat ha estat un fórmula innovadora i guanyadora. Els han visitat clients de tota la comarca i més enllà encuriosits per la fórmula d’aplegar pastissos i plantes. “A Alemanya havia vist un restaurant on venien poms de flors.

Però una botiga que fos pastisseria i floristeria a la vegada, mai. Sempre que veia fusions, hi havia un negoci principal que venia altres productes com a complement. El secret nostre és que cadascú ven per separat i és professional en el seu camp”, explica Carles Jubany, que és el vigent campió d’Espanya d’art floral.

Un espai de degustació

A La fusió, també s’hi senten repicar cullaretes de cafè. Entre les prestatgeries de plantes i el mostrador de pastissos, hi tenen taules, com si fossin en una cafeteria. Encara que a ells els agrada dir que formen part de l’espai de “degustació”.

Pots demanar-hi un cafè i un tall de pastís fet de manera artesanal mentre tries quina planta t’agrada més. Algunes són, fins i tot, damunt les taules. La cafeteria la porten des de la Pastisseria Vila; ja en tenien a l’altre local, però ara l’han volgut potenciar. “Gràcies això hem trobat nou públic i se’ns acosta molt jovent”, diu Vila. “En una floristeria habitualment no entra gaire gent. Si entra, ja ve per comprar. Però ara, amb la idea de fer esmorzars i berenars, el client entra i és més fàcil que es produeixin vendes”, diu Jubany.

Ajuntar pastissos i flors els ha servit per estar barrejant constantment disciplines. La botiga es transforma cada vegada que hi ha una diada diferent i sovint també intenten fer alguns productes que tinguin coherència entre l’un i l’altre. Per Sant Jordi van dur esmorzars i roses a domicili. I ara ja barrinen noves iniciatives per fer els propers mesos.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 117 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't