La piscina municipal descoberta de Sant Celoni costarà 3,5 milions

Es farà a l’antic camp de futbol de Can Sans

La nova i anhelada piscina municipal descoberta de Sant Celoni tindrà un cost de 3,5 milions d’euros, tal com queda recollit en el projecte d’obres que va quedar aprovat a l’últim ple de l’Ajuntament. El projecte va rebre llum verda dijous de la setmana passada amb els nou vots favorables de l’equip de govern (PSC i Alternativa) i les vuit abstencions de l’oposició (Junts i ERC).

El nou equipament es construirà a l’actual camp de futbol de Can Sans –com ja es va anunciar fa un any– i comptarà amb un superfície de 8.600 metres quadrats en total. Després de l’estiu s’espera que se’n pugui fer l’aprovació definitiva i la licitació d’obres.

La part central estarà formada per dues piscines: una de 600 metres quadrats per al públic adult i una altra de 185 metres quadrats, amb jocs infantils, pensada per a canalla. A l’entorn, hi haurà espais d’ombra, formats per arbres i tendals. El nou equipament, a més, inclourà un edifici de serveis amb vestidors –amb 20 cabines individuals i quatre per a persones amb mobilitat reduïda–, lavabos i un bar, que estarà obert tot l’any per donar cobertura a la zona esportiva de les pistes d’atletisme i el tir amb arc. També s’hi farà un nova zona d’aparcament, amb 62 places, que se sumarà a les que ja hi ha actualment a la plaça Muriel Casals.

“És un dia molt important per a Sant Celoni i la Batllòria, perquè estem donant al municipi un equipament necessari i molt reclamat per la població”, va explicar al ple el regidor de Planificació Territorial, Diego Fernández. “És un equipament llargament esperat: han estat gairebé 20 anys que no hem pogut gaudir-lo. És una obra prioritària pel seu potencial transformador: perquè és una eina de justícia social. Apropa l’oci i el lleure a totes les famílies de Sant Celoni, moltes de les quals no tenen recursos per gaudir de les vacances o per desplaçar-se a d’altres municipis”, va explicar el regidor d’Esports, Albert Planas.

La nova piscina serà un equipament igualment sostenible, a parer de l’equip de govern del PSC i l’Alternativa. Per això, l’aigua dels jocs de la piscina infantil s’alimentarà d’un sistema de recirculació i les instal·lacions també inclouran un sistema de recollida de l’aigua pluvial. L’aigua s’emmagatzemarà pel reg d’arbres i vegetació de la zona. La coberta de l’edifici de serveis també inclourà la instal·lació de plaques fotovoltaiques per generar energia elèctrica.

Des del consistori, confien que aquest nou equipament servirà per “rellançar” la zona esportiva de Can Sans, on també hi ha l’Institut Baix Montseny i l’Escola Soler de Vilardell. D’altra banda, la construcció de la nova piscina també servirà per tancar una espera de 20 anys després del tancament de l’antiga piscina municipal, al Pertegàs, per fer-hi l’escola bressol municipal El Blauet. Durant aquest temps, la piscina s’havia convertit en el projecte més esperat i reclamat per la població, però no s’acabava de tirar endavant.

L’anterior govern, format per Junts i ERC, va arribar a aprovar un avantprojecte de la piscina, però el va aturar perquè considerava que el cost de les obres era massa elevat. Quan l’actual equip de govern (PSC i l’Alternativa) va entrar a l’Ajuntament fa un any va reformular el projecte i el va passar de l’emplaçament inicial –entre les pistes d’atletisme i la carretera de Campins, també a Can Sans–, al camp de futbol de terra –ara en desús– que hi havia a l’altra banda de les instal·lacions.

Justament, Junts i ERC van destacar al ple que el cost de 3,5 milions d’euros per a la piscina és, al seu parer, massa alt. “Vam aturar l’avantprojecte perquè trobàvem excessiu que la piscina costés 4 milions d’euros. La nostra sorpresa és que costi 3,5 milions en una zona més senzilla de fer”, va dir Garcia. La regidora d’ERC Fernanda A. Crovara va considerar que el cost és “esbojarrat” si es té en compte tots els serveis que encara falten a Sant Celoni.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 885 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't