Queixes pel soroll d’un festival de 12 hores de tecno en uns terrenys a tocar del Circuit

L’Ajuntament de Montmeló defensa que l’activitat es va fer amb tots els permisos i els plans de seguretat i buscant minimitzar molèsties

El 9 Nou
14/04/2023
Montmeló

La celebració del Duro Barcelona, el primer festival Hard Techno de Catalunya en un terreny municipal de Montmeló, situat a tocar del Circuit, va generar nombroses queixes de veïns de municipis veïns com Granollers i les Franqueses pel soroll que se sentia. L’acte va aplegar unes 15.000 persones des de les 6 de la tarda de Divendres Sant fins a les 6 de la matinada de l’endemà. Estava organitzat per una promotora privada d’acord amb l’Ajuntament de Montmeló.

Segons les dades recollides per EL 9 NOU, la Policia Local de Montmeló va rebre 33 queixes telefòniques. D’aquestes, però, la majoria eren de persones de fora del poble: 21 de Granollers, 6 de les Franqueses, 3 de Parets, 2 de la Roca i 1 de Vilanova.

A banda, la Policia Local de Granollers va rebre 29 trucades de queixa pel soroll que se sentia. A les Franqueses, també se’n van registrar diverses, tot i que no es van comptabilitzar individualment. Sí que es va obrir un informe genèric pel fet. El telèfon d’emergències 112 va rebre cinc avisos, tots entre la mitjanit i les 3 de la matinada de dissabte. Van ser dues trucades de Granollers i les Franqueses i una des de Mollet. La policia de Lliçà d’Amunt també va registrar una queixa telefònica del barri de Les Oliveres.

L’Associació de Veïns de Palou ha mostrat la seva indignació per les molèsties generades, ja des de divendres al vespre. “La majoria de veïns de Palou vam viure com un malson aquest xivarri, que no música. I com una resurrecció d’antics dies passats”, diu Joan Estapé, president de l’entitat veïnal, en referència als problemes que van patir durant anys per l’activitat de la discoteca Bora Bora.

Han entrat una instància a l’Ajuntament de Granollers i li demanen que treballin perquè no es tornin a organitzar esdeveniments així, que ja s’afegeixen als sorolls habituals que genera el Circuit quan hi ha competicions, diuen. “Intentarem que no es produeixin per tots els mitjans”, apunta Estapé. La Federació d’Associacions de Veïns (FAV) de Granollers ha presentat una instància en el mateix sentit.

L’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, explica que el festival tenia limitadors de volum i que es feia “en un terreny allunyat de tot”. Valora que aplegués 15.000 persones i que “no hi hagués cap incident”. Hi havia aparcaments habilitats i transport en autobús des de l’estació de rodalies.

“El concert complia totes les normatives i tenia els seus plans de seguretat”, diu Rodríguez, que ho contraposa amb la situació viscuda a Sarrià de Ter, on el mateix cap de setmana es va fer una festa rave sense permís. “Aquí, l’endemà estava tot net”, apunta l’alcalde, que defensa que es tracta “d’una ubicació prou allunyada per poder fer aquests concerts sense grans molèsties”.

L’Ajuntament de Montmeló està pendent de rebre un informe de sonoritat de l’organitzador. També presentaran un treball sobre l’impacte econòmic de la cita per a l’entorn proper. Duro anuncia ja una nova data: el 10 de setembre, tot i que no especifica el lloc on es farà.

Montmeló L’escenari del festival es va situat en un terreny municipal de Montmeló, al costat sud del Circuit. Igual que els altaveus, estava orientat cap al nord perquè hi ha un major distància amb el nuclis de població. A més, queda enmig el mateix Circuit amb totes les seves instal·lacions. La distància amb els nuclis habitats de les Franqueses és d’uns vuit quilòmetres i, amb la Roca, de gairebé set en línia recta. Montmeló

LA PREGUNTA

Creu que seran positius els aranzels anunciats per Donald Trump?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't