Ràdio Granollers entrarà aquest divendres en un període de transició, un cop hagi vençut el contracte entre l’Ajuntament i Grup Lavinia, l’empresa que fins ara ha gestionat l’emissora municipal i que té subcontractats quatre dels seus treballadors. L’acord té vigència fins dijous i no és prorrogable. A partir d’aleshores, el consistori estudiarà diferents models de gestió per afrontar el futur de la ràdio, però a hores d’ara encara no ha concretat quins són aquests models ni com afectarà l’activitat de l’emissora la fi del contracte amb la productora.
“El que s’obre a partir d’ara és una nova etapa de gestió, durant la qual caldrà analitzar en quin punt es troba la ràdio i, a partir d’aquí, decidir quin model es vol seguir de cara al futur. Serà un procés de transició que farem durant els propers mesos per poder remodelar la ràdio de cara al 2025”, ha apuntat a EL 9 NOU Lau Delgado, director del Centre Audiovisual de Roca Umbert i de la mateixa Ràdio Granollers. Delgado va assumir el càrrec fa tot just un parell de setmanes, i un dels reptes que té sobre la taula és justament encarrilar el futur de l’emissora.
“El contracte amb Lavinia no es pot renovar perquè el mateix acord no admet cap pròrroga. Per tant, un cop finalitzat caldria convocar una nova licitació del servei. Però tot plegat coincideix amb l’arribada de Lau Delgado, que té l’encàrrec de repensar la ràdio amb vistes al futur. Firmar ara un contracte de llarga durada com el que teníem amb Lavinia condicionaria la nova direcció a l’hora de redactar un projecte de futur. Per això no hem convocat cap nova licitació”, detalla el regidor de Cultura i Comunicació, Martí Pujadas.
“Mentre repensem la ràdio, procurarem que l’afectació sigui mínima i que es pugui assegurar la programació. No s’aturarà res”, insisteix Pujadas, qui ja s’ha reunit amb els treballadors subcontractats per la productora, tres periodistes i un tècnic, per explicar-los la situació. “Els seus llocs de treball depenen de Lavinia. Per tant, haurà de ser la mateixa empresa qui decideixi si els pot recol·locar o no en altres departaments d’aquest grup audiovisual. Per part nostra, els hem dit que no ens volem despenjar d’ells, i que no descartem poder-los subrogar en un futur.”
EL 9 NOU ha parlat amb un d’aquests treballadors, el periodista Carles Garcia, qui ha expressat preocupació per la seva situació laboral i per la incertesa que envolta el futur de l’emissora: “Encara no sabem si vindrà una nova empresa a fer el relleu de Lavinia, o si serà el mateix Ajuntament qui assumirà de forma directa la gestió de la ràdio. L’únic que sabem és que Lavinia deixarà de ser-hi l’1 de març. El més greu és que a menys d’una setmana de vèncer el contracte encara no sapiguem què passarà amb els nostres llocs de treball.”
Els grups de l’oposició també lamenten la incertesa al voltant de Ràdio Granollers, i denuncien que el govern no els ha tingut al corrent de la situació. “Ja fa temps que sembla que la ràdio s’estigui deixant morir. I Ràdio Granollers hauria de ser un referent a la ciutat. Parlem d’un mitjà amb molta trajectòria al qual cal donar suport”, diu Núria Maynou, d’ERC.
Des de Primàries, Carles Canet afirma: “Ens hem assabentat de tot plegat a través dels mitjans de comunicació, i no pas del govern. Sembla que s’estigui deixant morir la ràdio, quan el que cal fer és potenciar-la. De mitjans i de professionals per fer-ho, en tenim.” Laura Sabatés, de Junts, alerta: “No hem vist interès per part del govern en revifar la ràdio, sinó per fer el contrari”, i aposta per “reforçar-la tot fomentant la implicació dels estudiants de periodisme de la ciutat, que hi podrien fer les pràctiques i aprendre l’ofici”.
{{ comment.text }}