Sant Feliu estabilitza les reserves d’aigua i ja no li fan falta cisternes

El consistori confia poder baixar dels 1.200 metres cúbics de consum diari mitjà aquest agost

El dia 1 d’agost va ser el primer després de 10 dies sense camions cisterna a Sant Feliu. En un missatge a les seves xarxes socials, l’alcalde, Pol Cabutí, anunciava que el municipi havia estabilitzat les reserves d’aigua i ja no feia falta el subministrament extern per alimentar els dipòsits del poble.

Pocs dies després, Sant Feliu manté les reserves a un bon nivell –per sota dels 1.200 metres cúbics diaris–, però l’alcalde alerta que la població no es relaxi. “Hem estabilitzat la situació i la majoria de dies ja captem més del que consumim, però igualment seguim sense estar bé d’aigua per la sequera”, explica Cabutí.

La remuntada de les reserves d’aigua es podria explicar per tres motius. Per la crida de l’Ajuntament a reduir-ne el consum, perquè el poble s’ha buidat coincidint amb les vacances d’aquest mes d’agost o per les millores que ha fet l’Ajuntament en els sistemes de captació.

“Entenem que ha estat un esforç per a la ciutadania baixar el consum. Hi ha gent que ha deixat de regar la gespa o de rentar el cotxe per l’alerta”, admet l’alcalde.

Malgrat la predisposició dels veïns, Cabutí insisteix que la reducció del consum encara està lluny del que havia demanat l’Ajuntament en un inici. “Sé que l’objectiu de la reducció 20% era ambiciós, però de moment, no l’hem aconseguit: som al 10%”, explica l’alcalde.

El consistori confia poder baixar dels 1.200 metres cúbics de consum diari mitjà aquest agost. Almenys és la crida que s’ha fet a la ciutadania. Caldrà veure, això sí, si amb el retorn de les vacances els nivells segueixen com fins aquests últims dies.

El temor de l’Ajuntament és que, per això mateix, els problemes es tornin a disparar. Al poble, la situació de l’aigua no és fàcil. De les cinc captacions que hi ha, dues estan seques –Fitó 1 i la mina de les Llobateres–, i la resta van patir una important reducció a mitjan mes passat.

A conseqüència d’això, els dipòsits van baixar a un 50% de la capacitat i van caldre cinc camions cisterna diaris –del 21 al 31 de juliol– per abastir la població de Sant Feliu.
El municipi, que té una xarxa aïllada i no està connectat a Aigües Ter-Llobregat, busca fórmules per resoldre la situació de l’aigua.

Sobre la taula, hi ha un estudi hidrològic sobre la creació d’un nou pou a la zona del Flaquer. Però també una possible connexió a la xarxa de Bigues i Riells del Fai per als casos d’emergència.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 531 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't