Sant Fost es convertirà en un dels pobles catalans amb més gent per sobre dels 65 anys el 2041

El 15,3% dels habitants que tindrà Canovelles l’any 2041 seran infants i joves d’entre 0 i 15 anys, segons l’Idescat

El 34,9% dels habitants que tindrà Sant Fost el 2041 estaran a la franja d’edat que va de 65 anys en amunt, segons les previsions de l’Idescat. Això vol dir que serà un dels municipis catalans de més de 5.000 habitants amb una major proporció de població envellida, tan sols superat per l’Ametlla de Mar (el Baix Ebre) i la Ràpita (el Montsià), on el percentatge d’habitants més grans de 64 anys serà del 37,2% i el 35,8%, respectivament. Al Vallès Oriental, només s’hi acosten Lliçà de Vall (30,1%) i l’Ametlla (30%).

“És normal que les previsions de futur apuntin un percentatge important de població envellida, perquè som un municipi amb moltes residències de gent gran. Per tant, aquesta franja d’edat té un pes demogràfic important”, matisa l’alcaldessa, Montserrat Sanmartí. “Des dels Serveis Socials de l’Ajuntament es treballa estretament amb totes aquestes residències per conèixer les necessitats dels seus usuaris i poder-les atendre”, afegeix.

Quant a accions específiques orientades a la gent gran, Sanmartí destaca el programa d’activitats No t’aturis de la Casa Bastinos i la futura reconversió del Mas Cantí en un casal per a la tercera edat. També el Projecte Radar, que es posarà en marxa a principis de l’any vinent per fer un seguiment d’aquelles persones grans en situació de dependència o soledat no volguda. El consistori també vol evitar que els joves marxin del poble. “Ens preocupa l’envelliment de la població”, reconeix l’alcaldessa.

Més joves a Canovelles

Segons les previsions de l’Idescat, el 15,3% dels habitants que tindrà Canovelles l’any 2041 seran infants i joves d’entre 0 i 15 anys. És el percentatge més alt de població menor de 16 anys que es preveu a tota la comarca a 19 anys vista. També una dada que l’Ajuntament valora en positiu i que condicionarà una part important de les polítiques municipals durant les properes dècades.

“La previsió amb la qual estem treballant és que la població infantil i juvenil creixi de forma notable durant els propers anys. Serà un creixement motivat en part per la immigració, tal com va passar amb l’arribada de fluxos migratoris durant les dècades dels 60 i els 70, però també per un augment de la natalitat que ja hem començat a observar entre la població autòctona des que es van relaxar les mesures per fer front a la pandèmia”, apunta l’alcalde, Emilio Cordero.

“Que augmenti la població jove sempre és un fet molt positiu. Tot i que estem parlant de previsions a llarg termini i que les línies d’actuació s’hauran d’anar definint durant els propers anys, ja hem començat a treballar en polítiques que van de l’ampliació de les escoles bressol i els centres educatius, fins a l’àmbit de l’habitatge”, afegeix Cordero.

En aquest sentit, l’alcalde posa com a exemple la modificació de crèdit aprovada durant l’últim ple municipal amb l’objectiu de fer més habitatge públic. “Un dels compromisos que tenim com a Ajuntament és fer polítiques reals d’habitatge. Hem detectat que hi ha gent que continua fent vida al poble tot i haver hagut de marxar a viure fora. Volem revertir aquesta situació i facilitar que els joves puguin viure a Canovelles”, afirma Cordero. El consistori preveu disposar d’un parc de 100 pisos protegits en un període “d’entre quatre i cinc anys”.

Altres municipis del Vallès Oriental on es preveu que la població menor de 16 anys tingui un pes demogràfic important d’aquí a 19 anys són Vilanova (14,5%), Montornès (14,4%), Lliçà d’Amunt (14,1%) i Sant Celoni (14%).

LA PREGUNTA

Està d’acord que la Unió Europea imposi aranzels als cotxes elèctrics xinesos?

En aquesta enquesta han votat 340 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't