Sant Miquel del Fai es reobrirà al públic al març de 2023

En una primera fase, estarà obert només els caps de setmana i els dies festius. Amb tot, també es rebran grups escolars

L’espai natural i patrimonial de Sant Miquel del Fai reobrirà portes al març de 2023. La Diputació de Barcelona va adquirir l’espai l’any 2017, i des de llavors hi treballa per garantir la seguretat en tot l’itinerari, així com en la recuperació arquitectònica i urbanística d’elements com la Casa Prioral o les ermites, esglésies i camins que discorren per la zona.

A més, s’han fet intervencions per naturalitzar elements. Per exemple, a la bauma que estava tancada amb una paret de vidres i on ara s’ha recuperat l’aspecte natural. En aquest punt, hi haurà una petita exposició i es projectarà un audivisual per als visitants.

L'exposició que es pot veure a l'espai de la vauma
L’exposició que es pot veure a l’espai de la vauma / Albert Segura / ACN

La nova data substitueix la darrera que s’havia fixat per aquest mes de desembre. Abans, ja s’havien establert dates per a la tardor i al juny. Però la detecció de nous despreniments a les zones on s’havia treballat i la necessitat d’actuar, també, a l’entorn del pas de la Foradada han obligat a fer una nova intervenció. Això manté tallat el camí d’accés a peu des de Riells del Fai.

Està previst que la nova intervenció a les cingleres s’acabi a finals de febrer, que és la data límit per poder intervenir a la zona per les limitacions lligades al període de nidificació de l’àliga cuabarrada, una espècie protegida que viu a la zona. Tècnics de la Diputació han insistit que l’entorn de Sant Miquel del Fai és un espai viu i que, per tant, caldrà fer intervencions periòdiques -en principi anuals- per consolidar o netejar l’entorn.

Obertura progressiva i amb cita prèvia

D’entrada, l’obertura es farà només en caps de setmana, si bé també es faran visites per a grups, com ara d’escolars donant prioritat als centres educatius dels municipis més propers: Sant Feliu, Sant Quirze o Bigues i Riells del Fai.

Basat amb un concepte educatiu i de divulgació, no hi haurà servei de restaurant, com abans. L’accés serà totalment gratuït però caldrà fer reserva, amb un aforament de fins a 200 persones simultàniament. La previsió és que cada dia hi passin unes mil persones.

La visita a Sant Miquel del Fai també serà més restringida que abans. Es podrà fer un recorregut per l’interior del recinte i veure 12 punts d’interès. S’accedirà per la Foradada i es podrà arribar fins a tocar del salt del Tenes. Amb tot, no es podrà accedir a l’interior de l’edifici Prioral

En una visita a Sant Miquel del Fai amb mitjans de comunicació aquest dimarts, els responsables de la Diputació també han expressat la voluntat que aquest espai es converteixi en un motor per a la gestió de la resta de l’espai natural dels Cingles de Bertí. En aquest sentit, la Diputació ja ha expressat a la Generalitat la voluntat de fer-se’n càrrec com fa en altres espais. Han destacat el valor de connexió que l’àmbit té entre els parcs dels Montseny i de Sant Llorenç i la Serra de l’Obac, que ja gestionen.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 252 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't