Sant Pere inverteix un milió per millorar la xarxa de distribució d’aigua potable

Per poder tirar endavant aquesta millora, l’Ajuntament disposarà d’uns 958.000 euros de subvencions

L’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor preveu destinar més d’un milió d’euros en inversions per a la millora de la xarxa d’aigua, encaminades principalment a evitar les pèrdues d’aigua i sectoritzar els barris per minimitzar les afectacions en cas d’haver de tallar el servei. Per poder tirar endavant aquesta millora, l’Ajuntament disposarà d’uns 958.000 euros de subvencions. De moment, ja s’han executat algunes accions, com la nova vàlvula reguladora del centre urbà i la reparació i nou col·lector del carrer Sant Jordi.

L’Ajuntament ja està preparant les properes inversions, que es preveuen executar entre final d’aquest any i començament de l’any que ve i se centraran en els dos barris amb més fuites: Can Vila i Can Derrocada. Es renovarà les canonades principals que passen pels carrers del Pi i de Sant Bernat, amb una inversió de més de 800.000 euros. També es farà un dipòsit nou a Vallserena i es repararà el de les Pungoles. Per al 2025 es farà la sectorització de la xarxa a Vallserena i les Faldes del Montseny. Finalment, entre 2025 i 2028 es preveu la implantació de telelectura a tots els habitatges.

Fins ara les reparacions que s’han fet per minimitzar les fuites han fet que aquestes es redueixin gairebé a la meitat i hagin passat dels 32 metres cúbics a l’hora el novembre de l’any passat als 17,4 d’aquest setembre. Això s’ha traduït també en una millora del rendiment de la xarxa, del 54,24% el quart trimestre de l’any passat al 60,07% en el segon trimestre d’aquest any.

Amb les noves eines que té l’Ajuntament “es poden tenir dades reals que permeten trobar els punts per on es perden més litres d’aigua i saber on cal prioritzar”, apunten des del govern. Aquest estiu l’Ajuntament va fer talls nocturns sectoritzats del subministrament d’aigua a diversos carrers del municipi, per tal de detectar possible fuites. Els primers es van fer a carrers de Can Derrocada. Gràcies a aquesta acció es van poder detectar i arreglar dues fuites al carrer Xaloc per on es perdien uns 600 litres l’hora. En els treballs de manteniment a Les Faldes del Montseny es van localitzar i reparar diverses fuites per on es perdien uns 5.400 litres l’hora.

Segons fonts municipals, amb la major conscienciació de la ciutadania, les mesures d’estalvi d’aigua dels veïns i les actuacions per detectar les fuites, a Sant Pere s’ha passat d’un consum de 361 litres diaris per habitant el juliol de l’any passat a 212 litres diaris per habitant aquest estiu.

Pel tal de poder sancionar qui malgasta aigua l’Ajuntament va aprovar l’ordenança de sequera. L’any passat es van enviar 581 cartes amb avisos a veïns que van superar el consum màxim i cartes a les indústries per tal que presentin un pla de reducció del consum del 25% i aquest any s’han imposat sancions a 56 veïns, de les que 36 són molt greus.

LA PREGUNTA

Cal prendre mesures preventives davant fenomens com la DANA?

En aquesta enquesta han votat 113 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't