Des de l’Ajuntament de Granollers es vol animar la ciutadania a participar en el procés de la transformació de la ciutat a una ciutat sostenible. Per això dissabte al matí es va celebrar al Gra la tercera sessió participativa del projecte Connecta Congost Natura 2025, on els ciutadans i ciutadanes de Granollers van poder donar les seves idees sobre cap on s’hauria de dirigir la transformació verda de la ciutat, informa Martí Palau Martínez.
Amb les actuacions previstes per l’Ajuntament, es pretén millorar i preparar la ciutat davant del repte climàtic i la participació ciutadana pot ser clau per prioritzar o millorar les actuacions planejades des del govern de la ciutat de Granollers. Aquestes sessions participatives, que porten en marxa des del març passat i continuaran fins a l’octubre, ajudaran l’Ajuntament a entendre com els granollerins i granollerines entenen que hauria de produir-se la transformació verda de la capital del Vallès Orintal.
Renaturalitzar espais i eliminar barreres
En aquest sentit, dissabte passat a les instal·lacions del Gra es va fer una sessió d’aportació d’idees d’actuacions en diferents àmbits: aire, aigua i terra, i van sortir idees com l’eliminació de les barreres arquitectòniques que divideixen els parcs del riu Congost, la renaturalització d’altres places de la ciutat, com la plaça Barangé o la creació de jardins verticals i teulades verdes als edificis públics, entre molts altres exemples proposats per la ciutadania.
Les idees es van posar en comú i es van anar escollint les millors. El projecte continuarà al maig amb la fase de síntesi, que durarà fins l’agost, quan començarà la fase de retorn des de l’Ajuntament de la ciutat.
Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't