Una cinquantena de veïns dels carrers de Vallromanes, Lleida i Joan Miró, a Montornès, qüestionen el projecte per construir 36 habitatges de lloguer social que l’Ajuntament promou al carrer Vallromanes perquè consideren que el nou edifici quedarà massa a prop de les construccions actuals, informa Marta Santisteban.
El veïnat ha unit forces per reivindicar que la nova promoció urbanística al solar del carrer Lleida estigui “adaptada a l’entorn i a la normativa”, diuen. Els veïns esperaven que el projecte mantingués la tipologia de construccions existents a la zona: cases unifamiliars de planta baixa més un pis.
Per això, creuen que el projecte del govern local és “desproporcionat”. Un dels punts claus de la controvèrsia és que es respectin els 10 metres de distància des del llindar de la parcel·la existent fins el límit de la nova construcció, tal com fixa la comissió d’urbanisme de la Generalitat.
La interpretació que planteja el govern municipal és diferent: “el còmput dels deu metres de distància seria de façana existent a futura façana”, va explicar el regidor d’Urbanisme, Jordi Delgado, al darrer ple. S’hi havia d’aprovar la modificació del pla urbanístic per executar el projecte tal com està previst. El punt, però, va quedar sobre la taula fins al proper ple després que el PSC i FEM van anticipar l’abstenció i el PP va demanar retirar-lo del debat.
En aquest sentit, Delgado va alertar que “bloquejar aquesta modificació del planejament general segurament ens atura el projecte”. La pressa del govern local per donar llum verda al projecte té a veure amb la subvenció d’un milió i mig d’euros que preveu obtenir dels Fons Europeus Next Generation.
Els veïns, les al·legacions dels quals han estat desestimades, són contundents: “Volem que es facin els habitatges de lloguer social, però volem que es facin segons la llei, respectant les distàncies reglamentàries i la intimitat dels veïns, i en concordança amb l’entorn on vivim. Si això ha d’implicar que en comptes de 36 pisos se’n facin 29, per exemple, ens sembla bé. Hem de poder assumir la pressió de mobilitat i accessibilitat que poden comportar els nous habitatges.” El grup de veïns s’emplaça a treballar conjuntament amb l’Ajuntament. A l’Ametlla, una promoció d’habitatge públic a Can Draper també va provocar una polèmica semblant.
{{ comment.text }}