Sor Lucía Caram ha atret gairebé un centenar d’assistents a la conferència que, sota el títol de “Combatre la pobresa des de les entitats socials”, ha fet aquest divendres a la sala d’actes del CEMAV a Granollers. És la segona sessió del Club de Premsa que, mensualment, organitza el periòdic EL 9 NOU.
“La pobresa i la desigualtat són evitables”, ha apuntat la monja en la conferència. I per contribuir a evitar-les, Sor Lucía considera que és necessari fer un primer salt “de la llàstima a la compassió” que també serà un salt “de la solidaritat a la implicació”. “No n’hi ha prou amb la solidaritat. La solidaritat renta la consciència, però no ens acabem implicant”, apunta. “Ens limitem massa a ser col·laboradors, quan el que necessitem és gent compromesa”
“Estem en un món global en què es globalitza la indiferència”, ha denunciat. I, contra aquesta indiferència apareix la necessitat d’un compromís més aprofundit per la igualtat d’oportunitats. Sor Lucía ha convidat a fer alguns canvis d’orientació del treball de les entitats socials. “Cal posar en el centre les persones, no les nostres entitats. Fins ara hem donat als pobres el que tenim, però hem de començar a pensar a donar-los el que necessiten”. El problema és econòmic, però Sor Lucía no ho considera un entrebanc. “Que no hi ha diners i no hi ha recursos és una excusa per no implicar-nos. Jo abans demanava a Déu, i ara demano a tot déu”, va dir amb ironia.
És una tasca que es pot afrontar des de la proximitat. “La ciutat té la mida correcta per afrontar la pobresa cara a cara”, diu. “Hem de practicar la proximitat per humanitzar la humanitat”. Sense amagar crítiques a la política, va fer una invitació: “La pobresa no la solucionarà el govern, l’hem de solucionar entre tots”. Amb tot, va insistir a “no excloure socialment els polítics, perquè això els eximiria de les seves responsabilitats”.
{{ comment.text }}