El restabliment del subministrament s’ha pogut fer després d’haver fet un doble procés de desifecció de la xarxa amb aigua hiperclorada. Primer, la xarxa general i, després, la xarxa particular de cada habitatge.
Segons ha explicat l’Ajuntament, la contaminació de l’aigua es va detectar divendres a primera hora de la tarda quan alguns veïns van notar que sortia aigua tèrbola de les aixetes i que feia mala olor. Ràpidament, es va activar un protocol que va limitar l’afectació als 120 abonats repartits entre els carrers Can Xic Corder, Sant Ramon, el tram baix del passeig dels Til·lers i les cases de la banda nord de la plaça de l’Església. Majoritàriament són particulars i només hi ha quatre negocis de restauració afectats. Tampoc afecta a cap equipament ni residència de gent gran que hi ha a la zona, ha explicat la primera tinent d’alcalde Neus Marrodan.
Entre divendres i dissabte, l’Ajuntamnet ha contactat amb la pràctica totalitat dels veïns afectats perquè apliquin el protocol de desinfecció.
MICROORGANISMES D’ORIGEN ORGÀNIC
La contaminació s’ha produït per l’entrada a la xarxa d’aigua potable de microorganismes d’origen orgànic. L’Ajuntament té detectat el punt on hauria passat. Marrodan ha aclarit que l’origen estaria en una “possible connexió fortuïta amb aigua estancada al subsòl” propiciada en un moment de baixa pressió a la xarxa. No amb cap mena de contacte amb aigua d’una claveguera.
SENSE AFECTACIONS A LA SALUT
Per ara, no s’ha detectat cap persona afectada amb problemes de salut per haver ingerit aigua de la xarxa. “No hi ha d’haver cap problema de salut”, ha dit Marrodan. Amb tot, el Departament de Salut i el seu servei d’epidemiologia està al cas de la situació i si es detecta algun possible cas es tractarà com una intoxicació alimentària i es faran les analítiques pertinents per saber si té o no relació amb l’episodi de contaminació d’aigua de la xarxa.
{{ comment.text }}