El Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental i Asaja s’han unit una altra vegada per celebrar les Jornades Gastronòmiques de la Mongeta del Ganxet, que no es feien des de l’any 2011. Al seu lloc, durant aquests anys se celebrava la Festa de la Mongeta del Ganxet a Llerona.
Les noves Jornades tindran lloc de l’1 al 13 de desembre en una quinzena de restaurants de la comarca, segons han explicat aquest dissabte David Vàzquez, president del Gremi d’Hostaleria, i Rosa Pruna, presidenta d’Asaja. El que no es podrà celebrar, a causa de la pandèmia, és el tast gratuït de mongeta que es feia a la Porxada.
Els restaurants participants en les Jornades oferirà el plat que vulgui amb mongeta del ganxet, un productes que ja tenen inclòs en les seves cartes des de fa temps, a més d’oferir, com a novetat, un tast de mongeta del ganxet com a aperitiu en lloc de les tradicionals olives o patates fregides. L’objectiu és que aquest aperitiu tingui continuïtat més enllà de les Jornades.
*Més informació en l’edició en paper d’El 9 NOU d’aquest dilluns
{{ comment.text }}