La llúdriga s’estén per la conca del riu Besòs. La primera part d’un projecte de seguiment dels rastres d’aquest mamífer als rius de la conca ha permès certificar la seva arribada fins al tram final del riu Besòs, a tocar de la desembocadura al mar Mediterrani. Segons Arnau Tolrà, l’investigador que lidera el treball de recerca, es tracta d’una incursió puntual cap a aquesta zona però no de la presència estable d’aquest animal en aquesta zona. La troballa d’excrements de llúdriga ha permès certificar la seva presència al tram més baix del Besòs.
El Consorci Besòs Tordera ha presentat aquest dimecres els primers resultats d’aquest projecte de seguiment de la llúdriga a les conques fluvials d’aquests dos rius que es fa amb la col·laboració de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona i del Zoo de Barcelona. L’acte ha comptat amb la presència del doctor Martí Boada, responsable de l’ICTA-UAB, i de Sito Alarcón, director del Zoo de Barcelona. També de Joan Vila, president del CBT i alcalde d’Aiguafreda.
Boada ha destacat la importància del retorn de la llúdriga. “Ens està dient quin és l’estat de salut del riu, de la conca i del territori”. Alarcon ha constatat la voluntat del Zoo per “sortir del zoo” i “estar allà on se’ns necessiti perquè hi ha problemes de biodiversitat i això passa aquí al costat nostre”. Per Vila, el retorn de la llúdriga als rius de la conca del Besòs i de la Tordera és una mostra que s’està treballant “de forma seriosa” en la millora de la qualitat dels rius.
En l’acte, Manel Isnard, tècnic del CBT, també ha recordat la recerca feta amb entitats com el GOT i Nat Mogent que ha permès certificar amb imatges la presència de la llúdriga al riu Tenes, al Mogent i al Congost.
{{ comment.text }}