Un tomàquet de Pere Garriga, de Llerona, escollit el millor del Vallès

És un tomàquet de la varietat cor de bou

Un tomàquet de la varietat cor de bou cultivat per Pere Garriga, de Llerona, ha estat el guanyador de la tercera edició del concurs del Millor tomàquet del Vallès. En aquesta edició, hi han participat 14 productors diferents que han aportat tomàquets de varietats autòctones com cor de bou, mala cara, nas de bruixa o pometa Lluís Vila, entre d’altres.

El jurat del premi estava format per restauradors de CuinaVO i per Ricard Alcojor, membre de l’Associació Llavors Orientals, que promou la recuperació de varietats pròpies de la comarca. El jurat va valorar aspectes externs com la forma, el color i l’aroma i també interns com la textura, el gust i el regust.

Les puntuacions han estat molt ajustades. El segon millor tomàquet ha estat el d’Oriol Garcia, de l’agroturisme Can Gual, de l’Ametlla, amb un tomàquet de la varietat pometa Lluís Vila. El tercer premi ha estat per a Quino Ortí, de la finca agrària Horta de Fanecada, de Cardedeu. En aquest cas, ha presentat un tomàquet de la varietat nas de bruixa.

 

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't