Una concentració aplega a Granollers unes 300 persones per denunciar les morts a la frontera de Melilla

S’han estirat al terra de la plaça per simbolitzar les morts a la frontera


01/07/2022
Granollers

Unes 300 persones s’han concentrat aquest divendres al vespre a la plaça Maluquer i Salvador, al centre de Granollers, per denunciar la mort d’almenys 37 persones -segons les xifres oficials- quan intentaven travessar la frontera entre el Marroc i l’Estat espanyol i Melilla per l’acció de les policies dels dos països.

Kani i Sira, dues joves filles d’immigrants africans però ja nascudes a Catalunya, han llegit un manifest de denúncia a la política migratòria d’Europa a la frontera sud. “La policia espanyola i marroquí van atacar a les persones. Hem vist com el regne d’Espanya és capaç d’assassinar-nos per defensar la seva pàtria i ara sabem que, a més, s’enorgulleix de fer-ho”.

El text també denunciava com la política de fronteres de la Unió Europea “condemna els nostres pobles a un futur sense possibilitats mentre exploten els nostres recursos com, per exemple, els pesquers”.

S’han estirat a terra per simbolitzar les morts de Melilla en l’actuació de la policia espanyola i marroquina / Toni Torrillas

Més enllà la mort dels migrants a la frontera de Melilla, també s’han denunciat altres morts com les dels migrants que vivien en una nau a Badalona que es va cremar o la d’un treballador temporer a Lleida aquesta mateixa setmana. També el tracte a les persones retingudes als CIE o la retirada de menors de dones.

“Cal acabar amb el control racista de les fronteres”, demanava la Bombo, que també ha intervingut en la concentració a la plaça Maluquer i Salvador. Tres noies de la Garriga han cantat la cançó Nana del Mediterraneo de María José Llergo. Mentre cantaven, desenes dels assistents s’han estirat al terra de la plaça.

Bombo ha agraït el suport de les entitats que han donat suport a la protesta com la Coordinadora d’Associacions Senegaleses de Catalunya (CASC), l’Associació de Dones Immigrants del sud-Sàhara, l’associació Ñodema Kafo, l’associació Londinining Kafo, l’associació AHCAMA contra la mutilació genital femenina i la unió de les associacions cultural de la regió de Kedougou.

També de col·lectius i entitats com Vallès Oriental Vol Acollir, Granollers Vol Acollir, Amics de l’Àfrica, l’associació Dimas Granollers, l’Ateneu de Granollers, La Garriga Societat Civil, Cardedeu Acull, SER Refugiats, de Santa Eulàlia, la PAH de Granollers, l’Ateneu La Malgirbada, l’Ateneu La Tintorera, de les Franqueses, el Casal Popular de la Torre del Fanal, de la Garriga; a més de diversos sindicats i partits polítics de diverses poblacions de la comarca.

També s’han fet concentracions en altres poblacions de la comarca com Cardedeu, Caldes i Mollet.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 484 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't