QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS

Salvador Espriu, una escola “arrelada” a Granollers

La Salvador Espriu fa 40 anys amb una festa que involucra tota la comunitat educativa

Des de fa unes setmanes que el pati de l’escola Salvador Espriu de Granollers està presidida per un gran mural dissenyat per l’artista Pau Farell. Ell mateix es va encarregar d’inaugurar-lo divendres a la tarda i acabar de rematar-lo amb un cor petit, de color blau, que va pintar davant dels alumnes de l’escola.

Era una bona manera de tancar en cercle d’un dels símbols de la commemoració dels 40 anys de l’escola, que es va celebrar el mateix dia i va congregar famílies i gent de totes les generacions. Moltes d’elles, de pares que ara hi porten els seus fills i que ajuden a configurar el sentiment de pertinença que hi ha al centre. “Hi ha molts fills de molts exalumnes perquè és una escola arrelada a la ciutat. Es repeteix moltíssim aquest fenomen”, explicava divendres la directora, Tània Vera.

Una de les nissagues que han traspassat l’escola de generació en generació és la de l’arquitecte de l’edifici Vicenç Oliveras, que ara hi té nets a I3, segon i tercer de Primària. Oliveras va donar el tret de sortida a la festa amb famílies i alumnes divendres i hi va explicar, amb els plànols originals al costat, que havia volgut fer una escola pràctica, amb uns bons fonaments i uns bons pilars, com els valors que diu predicar el mateix centre.

El micròfon va passar de l’arquitecte als alumnes; dels alumnes a l’alcaldessa, Alba Barnusell –que va dir que n’havia estat exalumna–, i de l’alcaldessa, als directors que havia anat tenint l’escola al llarg de diferents etapes.

S’hi van recordar els inicis del centre, que va sorgir d’una fusió entre l’antiga Escola cooperativa Sant Esteve i una part del Pereanton. I també es va anar parlant de la seva trajectòria: passant de l’educació més rudimentària a la més moderna, amb la incorporació de les TIC, projectes d’innovació europeus, com l’Erasmus+, o l’aposta per l’aprenentatge de llengües. “Si haguessin dit que ara hi hauria una impressora 3D a l’escola, els semblaria ciència ficció”, va fer broma una exdirectora per parlar d’alguns dels seus predecessors.

Música i espelmes

Com a tota bona celebració, a l’acte de divendres hi va haver música i espelmes. Un grup de mestres i pares va treure els instruments per acompanyar els alumnes a cantar garrotins tradicionals catalans, que normalment es fan a mode d’improvisació, però aquesta vegada amb una lletra especial per celebrar l’aniversari del centre.

La cançó la van elaborar les dues mestres especialistes de música: Gemma Armadans i Montse Cucurull. L’aniversari va tancar amb els alumnes bufant les espelmes d’un pastís gegant. Abans de la festa, els nens i nenes de l’escola havien fet una activitat de música i dansa.

LA PREGUNTA

Està a favor de l’ampliació de l’aeroport del Prat?

En aquesta enquesta han votat 431 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't