Una exposició a Granollers convida a reflexionar sobre els hàbits alimentaris

La mostra “Què mengem avui?” està comissariada per la cuinera Ada Parellada i l’antropòloga Agnès Villamor

El Museu de Ciències Naturals de Granollers acull, fins al mes de febrer, l’exposició “Què mengem avui?” comissariada per la cuinera Ada Parellada i l’antropòloga Agnès Villamor, que convida a reflexionar sobre els hàbits alimentaris propis, entenent que no només afecten el nostre organisme sinó també l’entorn on vivim i el planeta en conjunt.

La mostra està produïda pel mateix museu i per l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.

Sota la coordinació de Carles Flaquer, biòleg del Museu de Ciències Naturals, l’exposició aborda aspectes culturals de l’alimentació sense oblidar aspectes naturals i mediambientals de l’acte de menjar

El missatge que es vol transmetre és que el que triem per menjar té efectes més enllà del plat o de satisfer la gana del moment. Té efectes en tota la nostra vida i del que ens envolta.

La mostra incorpora, així, la dimensió antropològica al fet alimentari. S’estructura en nou àmbits diferenciats d’aspectes relatius a la cultura i la relació amb la natura. Aquesta concepció es representa dins d’una llar, on cada àmbit correspon a una estança a la qual s’atorga un significat.

L’exposició s’acompanyarà d’activitats com tallers, xerrades, mostres de cuina o gestió de malbaratament alimentari, amb especial atenció al públic familiar.

El Museu de Ciències Naturals de Granollers ha reobert aquesta setmana, coincidint amb la fase 2 de desescalada, en l’horari habitual. De dimarts a dissabte, de 4 a 7 de la tarda i diumenge d’11 del matí a 2 de la tarda. Els visitants hauran de portar mascaretes, netejar-les mans amb solució hidroalcohòlica, seguir el recorregut marcat i evitar tocar superfícies i mobiliari.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 499 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't