La jornada sobre Drets Humans i Salut Mental que es va fer aquest dimarts a Mollet, organitzada pel Síndic Personer, Lluís Martínez Camps, va concloure que convé una nova mirada que impliqui més col·laboració i consens per tractar malalties mentals.
Martínez Camps va afirmar que els drets humans i la salut mental “és una combinació no sempre reeixida perquè els propis malalts i els seus familiars desconeixen els seus drets”.
En la mateixa jornada l’advocat i director de la Fundació Tutelar Girona (Support Girona), Pep Solé, va apuntar les tres tendències que marcaran el tractament de les malalties durant els propers anys. “El dret a decidir, la pèrdua del poder del servei públic i sistemes de suport que permetin que, per exemple, les persones afectades puguin viure on vulguin”.
I Antoni Corominas, psiquiatre i cap del Servei de Salut Mental i Addiccions de la Fundació Sanitària Mollet, va reconèixer que als drets humans i la salut mental “no se’ls dona la llum suficient i ens queda molt camí per recórrer”.
Corominas va recordar les campanyes contra l’estigmatització de les malalties mentals que s’han fet des de l’Ajuntament de Mollet i la Fundació Sanitària Mollet i que han servit per avançar en la lluita pels drets humans de les persones amb trastorns mentals.
{{ comment.text }}