Un monstre creat en un laboratori que es dedica a fer viatges en el temps per transportar fins al present malalties que ja estaven erradicades. I una nena que ha vingut del futur per combatre’l i salvar el món. Són els protagonistes d’Stranger Class 11, una sèrie de ciència-ficció produïda el curs passat per alumnes de 6è de Primària de l’escola Els Vinyals de Lliçà de Vall.
La producció ha estat distingida amb un premi EduCAC del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC). El guardó, dotat amb 1.000 euros, el va lliurar la consellera responsable de l’àmbit educatiu del CAC, Laura Pinyol, en un acte que es va fer dijous passat al mateix centre.
“Quan ens van dir que havíem estat premiats ens va fer molta il·lusió. Aquest guardó és un reconeixement a la feina feta al llarg de tot un curs”, destaca el tutor de la classe guardonada, Miquel Pérez, en declaracions a EL 9 NOU.
La sèrie es va començar a rodar la tardor de 2020, i se’n van fer dos capítols per trimestre, i es va acabar la primavera de 2021 –cada un dels sis episodis dura 10 minuts i es poden veure a la pàgina web de l’escola–. A més dels 17 alumnes de la classe que feia el projecte, que van fer tasques de rodatge, interpretació, càsting i producció, el procés va implicar fins a una cinquantena d’estudiants del centre.
“A principi de curs ens vam plantejar diferents propostes per treballar a classe durant el període lectiu, i ens vam proposar saber com es feia una sèrie. Un cop els alumnes van haver fet les investigacions pertinents, vam rodar un hipotètic primer capítol de la nostra pròpia sèrie, amb una història i un guió originals que vam treballar a classe. I com que l’experiència d’aquell primer capítol va ser molt positiva, vam decidir fer-ne més. Va arribar el punt que les mateixes famílies dels alumnes ens preguntaven quan s’estrenaria el següent capítol. Va crear afició”, recorda Pérez.
“El projecte ha permès treballar moltes matèries d’una manera diferent, des de la llengua a l’hora de fer els guions o les ciències a l’hora d’investigar les malalties que es tractaven a cada capítol. També la música, al moment de compondre la banda sonora”, afegeix la directora d’Els Vinyals, Anna Rusiñol, qui també detalla que els 1.000 euros del premi es destinaran a comprar material audiovisual. “Ja tenim una ràdio escolar en marxa, i volem fer més projectes com aquest en el futur”, apunta.
{{ comment.text }}