Una setantena d’infants presenten el seu projecte de cooperativa al Teatre Auditori de Bigues

Eren alumnes de l’escola El Colomer, de Bigues i Riells i Els Vinyals, de Lliçà de Vall

Els alumnes de cinquè de Primària de l’escola El Colomer, de Bigues i Riells i de l’escola Els Vinyals, de Lliçà de Vall, van celebrar dijous la cloenda del programa de Cultura Emprenedora a l’Escola al Teatre Auditori Polivalent de bigues. El diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet; l’alcalde i president de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, Joan Galiano; l’alcalde de Lliçà de Vall, Xavier Serrate; el regidor d’educació de Lliçà de Vall, Ricart Querol, i la cap de Serveis a les Persones de Bigues i Riells, Marta Gonzàlez, van reconèixer la tasca dels estudiants.

Al llarg del matí es van exposar els diversos projectes de cooperatives i els seus objectius. Per exemple, a l’escola El Colomer, els alumnes han decidit destinar els beneficis del projecte a dues entitats solidàries. Són Living Nepal, l’organització que treballa per oferir formació als pobles nepalesos devastats pel terratrèmol del 2015 i Jofran, l’entitat solidària amb els infants de Birmània.

De fet, els representants de les ONG van ser convidats a la cloenda i fins i tot es va poder veure un vídeo de les nenes i nens a qui aniran destinats els fons. Els nens de Birmània, a través de l’entitat Jofran, van fer arribar un vídeo d’agraïment als nens i nenes de Bigues i Riells que havien triat ajudar-los.

El programa Cultura Emprenedora a l’Escola es basa en una simulació real de la creació i gestió d’una cooperativa. Els alumnes de cinquè de Primària han rebut el suport de la comunitat educativa del municipi, l’Ajuntament de Bigues i Riells i el Servei d’Ocupació de la Vall del Tenes, per arribar fins a l’últim pas d’aprenentatge: la venda dels productes en una paradeta del mercat setmanal. Lliçà de Vall fa cinc anys que participa en el projecte, enguany, però, Bigues i Riells ha estat l’amfitrió de la cloenda del programa.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't