Què és la disfàgia? Com es detecta? Quin és el tractament nutricional? Quina rehabilitació? Aquestes i altres qüestions, sorgides també a partir de testimonis de persones afectades, van centrar, divendres, la primera jornada de l’abordatge integral de l’atenció a la persona amb disfagia del BAix Vallès que es va fer a l’hospital de Mollet i que va comptar també amb un taller d’elaboració d’aliments a càrrec dels professionals. Hi van assistir unes 140 persones, entre professionals, malalts i persones cuidadores.
La disfàgia és un problema de salut que afecta moltes persones i un dels factors de risc més habituals quan es produeix una aspiració. Consisteix en la dificultat per empassar correctament el menjar. La seva prevalença en persones amb malalties neurològiques com accidents cerebrals, parkinson i demència pot oscil·lar entre un 30 i un 84%. La broncoaspiració és un problema greu associat a l’estada hospitalària i que, en molts casos, es pot evitar.
La jornada la va organitzar el grup de professionals experts de l’Fundació Sanitària Mollet (FSM) –Mònica Ulloa, Cristina Lora, Carlos Jiménez, Joan Font, Damiana Serrano; la infermera nutricionista Mari Sol Fernández i va comptar amb la Mireia Vicente, directora infermera, en la inauguració, i el Dr. Jaume Duran, director general de l’FSM, en la clausura.
{{ comment.text }}