Unes 500 persones celebren l’aniversari de l’1-O a la Porxada de Granollers

Jordi Pesarrodona reclama als partits independentistes que implementin la república que es va votar en el referèndum.

Al voltant de 500 persones es van congregar aquest divendres al vespre a la plaça de la Porxada de Granollers per commemorar el quart aniversari del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Al costat de l’escenari, una pantalla mostrava imatges d’aquell dia en diferents localitats del Vallès Oriental i també de les grans mobilitzacions del dia 3 d’octubre. I a les columnes de la Porxada també es podien veure diverses fotos dels mateixos dies. També es recordava la xifra dels 17.601 vots emesos a Granollers.

L’acte el va iniciar la presidenta d’Òmnium Cultural a Granollers, Gloria Casanovas, que va donar pas al conductor de l’acte, l’exregidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona.

A continuació, van pujar a l’escenari tres de les persones encausades per alguna de les accions relacionades amb els fets posteriors a l’1 d’octubre, al judici i a la sentència dels polítics condemnats.

Eren Ernest Legaz, Xènia Garcia i Sergi Romero. Legaz té fixat el judici el dia 28 d’octubre i està acusat d’atemptat a l’autoritat i lesions a un policia per la seva participació en l’acampada davant de la Universitat. Li demanen 4 anys de presó i 3.500 euros de multa.

Xènia Garcia, de Caldes, va ser detinguda en les mobilitzacions contra la sentència el dia 18 d’octubre al carrer Jonqueres de Barcelona. Va estar 13 dies en presó preventiva i li demanen 2 anys per desordres públics.

I Sergi Romero, de Mollet, és un dels anomenats 9 de Lledoners que van ser detinguts en la mobilització durant el trasllat dels presos polítics a Madrid per ser jutjats al Suprem. Serà jutjat els dies 2 i 3 de novembre en un jutjat de Manresa i li demanen 7 anys de `presó.

També hi havia David Aranda, d’Alerta Solidària, que defensa diverses `persones encausades pel procés i que va remarcar que, en alguns casos, l’acusació també l’exerceix la Generalitat

En un discurs molt abrandat, Pesarrodona va dir que “l’1 d’octubre ens va empoderar com a poble i la repressió posterior va ser duríssima. Fins i tot per la nostra policia. I això, govern, no està bé!”.

Pesarrodona va recordar el seu cas particular. Va ser condemnat a 12 mesos d’inhabilitació per haver col·laborat amb el referèndum. Però la imatge més coneguda és la seva, amb un nas vermell de pallasso, al costat d’un Guàrdia Civil, el dia 20 de setembre de 2017.

“Porteu un nas de pallasso sempre a la butxaca, mai sabeu quan l’haureu de fer servir”, va dir amb ironia. “Si portar un nas de pallasso és delicte, tots som delinqüents. A mi em van acusar de delicte d’odi i de lideratge tumultuari i em demanaven fins a 14 anys”.

HEM DE TORNAR AL CARRER

Va fer una crida a mantenir la mobilització: “Deixem de llepar-nos les ferides. Hem de tornar al carrer. És hora de revoltar-nos i obligar els nostres partits independentistes a implementar la república que ni tan sols van publicar al DOGC”, va afegir Pessarrodona.

L’exregidor també va llançar dures crítiques a la classes política. “Anem tots a una perquè ningú depengui del sou. Perquè hi ha molts càrrecs que durant l’aplicació del 155 no hi van renunciar i ara tornen a estar col·locats. Doncs a guanyar-se el sou i a implementar la república”.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 283 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't