Veïns de l’Ametlla recullen firmes contra el canvi urbanístic per fer un supermercat

El grup Ametlla’t presenta al·legacions al canvi del pla general que ho permetrà

El grup Ametlla’t ha iniciat una recollida de signatures digitals a change.org en contra de la modificació del pla general de l’Ametlla que ha de permetre la construcció d’un supermercat Esclat al sector de Can Draper, a l’entrada per la C-17. També s’hi preveu un espai per a un hotel o un edifici d’oficines. Aquests nous usos s’aconsegueixen reduint el nombre d’habitatges previstos però sense augmentar el sostre edificat. Sí que s’incrementa la superfície total ocupada per edificis. Dijous ja s’havien recollit prop de 400 firmes.

A la vegada, Ametlla’t ha presentat al·legacions contra el canvi urbanístic aprovat en el ple de novembre. Rebutgen la modificació perquè no s’ha sotmès a un procés de participació veïnal, que entenen que és preceptiu.

També afirmen que no s’aporten “suficients solucions tècniques per tal d’assumir l’augment estimat de trànsit rodar a la zona arran de la implantació de l’ús comercial” i recorden que “existeix un altre emplaçament més idoni per a l’ús comercial” en referència als terrenys situats a tocar del centre comercial Sant Jordi. La proximitat amb aquesta altra superfície comercial també la fan servir per rebutjar el criteri d’interès general defensat en el moment de l’aprovació.

Tot plegat ho van exposar dijous de la setmana passada en un acte convoca’t per Ametlla’t que va aplegar més de 100 persones a la Sala polivalent. Entre el públic, hi havia representants de la propietat de la parcel·la on es vol fer el súper i del grup Bon Preu, que van intervenir. “L’Esclat no és el problema, el problema és el lloc on es vol fer”, recorda Jan Santaló, regidor d’Ametlla’t.

També hi havia representants d’ERC i de L’Ametlla en Comú. Pere Marieges, regidor d’Ametlla’t, va defensar el model d’habitatge plurifamiliar que es va incloure a Can Draper amb l’aprovació del Pla d’Actuació Urbanística Municipal l’any 2007. Perseguia densificar el nucli urbà i aconseguir habitatges més assequibles. També va apuntar que les queixes que poden generar la situació dels edificis per la proximitat a les cases ja fetes s’ha d’atribuir al disseny que va concretar el pla parcial posterior.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 178 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't